30 Ιουνίου 2017

Ιούνιος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Οι 10 πολίτικές γελοιογραφίες του Ιουνίου 2017 για την ελληνική επικαιρότητα που μας άρεσαν περισσότερο. Στο επίκεντρο της σάτιρας η διαπραγμάτευση και η συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου, τα σκουπίδια λόγω της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ
 και φυσικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του: 

Επάνω αριστερά: Όταν ο Τσακαλώτος υπογράφει, στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, τη συμφωνία δια χειρός Τσίπρα! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα ΝΕΑ.

Σκίτσο του Ηλία Μακρή, στην Καθημερινή (7.6.2017). Άρχισαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις στα Λύκεια. Η απορία του μαθητή στην Έκθεση και στο θέμα "Επιστήμη και Ηθική":

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή. Παραμονές του Eurogroup του Ιουνίου και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Σόιμπλέ, δηλώνει αισιόδοξος στη Μέρκελ!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή, στην Καθημερινή (9.6.2017). Όταν ο αγώνας γίνεται για το "τιμόνι", ενώ το καράβι έχει πια βουλιάξει! Διακρίνονται οι: Α. Τσίπρας, Π. Καμμένος και Κ. Μητσοτάκης:

Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη, για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου. "Θα μας δώσουν;":

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή. Τα δώσαμε όλα και δεν πήραμε παρά μια δόση και υποσχέσεις στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου! Το Μαξίμου όμως πρέπει να δείξει ότι πανηγυρίζει! Και ο Παύλος Πολάκης δεν χάνει την ευκαιρία. Εξάλλου είχε δηλώσει ο Πολάκης: Επιβεβλημένοι οι πυροβολισμοί στον αέρα σε γάμους και ιστορικές εκδηλώσεις!

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα Συντακτών (19.6.2017). Η αναμνηστική πλακέτα και η ...ταφόπλακα! Ένας διάλογος Τσίπρα - Τσακαλώτου:

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στο georgopalis.com (22.6.2017). "Τα μυαλά τα σπείρανε και όσοι προλάβαν πήρανε" μας λέει η παροιμία. Και τη γνώση στα ...μυαλά τη σπείρανε!

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (23.6.2017): Στο έλεος των σκουπιδιών, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα. Η Βουλή σαν ένας τεράστιος κάδος απορριμάτων:

Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr (24.6.2017). Καημένη Ελλάδα...

Σκίτσο του Βαγγέλη Παπαβασιλείου: Διαμαρτύρονται ακόμη και οι ...μόνιμοι ρακοσυλέκτες!

Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "η Γελοιογραφία της Ημέρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου