31 Μαρτίου 2017

Μάρτιος 2017: Οι 10 Γελοιογραφίες του μήνα

Οι 10 γελοιογραφίες του Μαρτίου 2017 που μας άρεσαν περισσότερο. Φυσικά στο επίκεντρο της σάτιρας (ως είθισται) ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του.
Αριστερά σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη. Αισιόδοξη είναι η ελληνική κυβέρνηση, κλείνει η ψαλίδα των διαφορών της με την τρόικα!

Δημοσιεύτικε στο georgopalis.com (15.3.2017). 

Σκίτσο του Ηλία Μακρή: "Τέρμα η Λιτότητα" είπε ο Τσίπρας! Και το τέρμα γέμισε με γκόλ από το ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ, τη Γερμανία... Δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή (2.3.2017): 

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή (10.3. 2017). Τι σημαίνει ΕΛΣΤΑΤ; Με αφορμή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για «θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», ενώ τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειχναν ύφεση:

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα των Συντακτών (13.3.2017). Όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλάξει ... πραγματικότητα!

Σκίτσο του Γιάννη Ιωάννου στην Εφημερίδα Συντακτών (19.3.2017). Ξεκινά ο αγώνας στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων. Προσέξτε την Ελλαδα του Τσίπρα, τη στιγμή που η Γερμανία της Μέρκελ (ήδη πριν το ξεκίνημα προπορεύεται!) τρέχει με Porsche, η Γαλλία με Renault, η Ισπανία με Seat και η Ιταλία με ένα μικρό Fiat:

Σκίτσο του ΚΥΡ στο i-kyr.gr (20.3.2017). Η κυβέρνηση που σέρνεται δεν ...πέφτει!

Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα Νέα. «Οι χώρες του νότου έφαγαν όλα τα λεφτά σε ποτά και σε γυναίκες»! δήλωσε στις 21.3.2017 σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα FAZ ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ:

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή. Αθώοι κρίθηκαν (στις 21.3.2017) όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Βατοπεδίου! Mεταξύ αυτών και ο ηγούμενος της Μονής, Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος κλπ... Στον απόηχο της αθωωτικής απόφασης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής (άξιος ο Γέροντας!) ...ξαναβρήκε τη μιλιά του και και πανηγυρίζει! "Αποκαλύφθηκε το μέγεθος της αθλιότητας" είπε, ενώ σημείωσε πως "στόχος ήταν να πληγεί με κάθε τρόπο η διακυβέρνησή του"!

Σκίτσο του Soter στο skitso.biz. Με αφορμή την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Το Λάβαρο είναι άλλου Γερμανού, προφανώς του Σόιμπλε!

Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (26.3.2017). Mε αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. O Τσίπρας εξηγεί στους μαθητές τη σημαντική ...διαφορά του τότε και τώρα:

Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην Εφημερίδα των Συντακτών (28.3.2017). Τσίπρας, ο άνθρωπος με την καρέκλα! Με αφορμή τα εγκαίνια, μια μέρα πριν, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, της μόνιμης έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης, στο σπίτι του στελέχους του ΚΚΕ και συμβόλου της Αριστεράς στη γενέτειρά του Αμαλιάδα. Ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν γνωστός και ως ο "άνθρωπος με το γαρύφαλλο":

Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "η Γελοιγραφία της Ημέρας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου