10 Σεπτεμβρίου 2017

Για επενδύσεις μίλησε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ. Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Για επιχειρηματικότητα, επενδύσεις και καινοτομία μίλησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην 82η ΔΕΘ. Ήταν μια συνέντευξη που προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θράσος Τσίπρα χωρίς απαντήσεις στους πολίτες, αναφέρει η ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας σήμερα ξανάρχισε τις υποσχέσεις, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ. Για εμπόριο ελπίδας κάνει λόγο το Ποτάμι. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τα ωραία λόγια και τις παχιές κουβέντες, λέει ο Β. Λεβέντης.

Αλ. Τσίπρας: Να αναδείξουμε την Ελλάδα της δημιουργίας και του μόχθου

"Στόχος είναι να αναδείξουμε την Ελλάδα της δημιουργίας και την Ελλάδα του μόχθου. Μόνο με μεταρρυθμίσεις και αλλαγή μείγματος πολιτικής υπέρ των πιο αδυνάμων, μπορούμε να φύγουμε από τα επτά χρόνια της επιτροπείας", είπε ο πρωθυπουργός, στην αρχή της συνέντευξης Τυπου, που παραχώρησε στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
"Και από το 2019 εν τέλει, θα δοθεί η δυνατότητα για τις αναγκαίες διορθώσεις που θα ελαφρύνουν πρωτίστως όσους έχουν επιβαρυνθεί από την πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαστε αποφασισμένοι να τον προχωρήσουμε" ανέφερε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Σε σχέση με την τρίτη αξιολόγηση τόνισε: "Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα στο πλαίσιο της συμφωνίας". Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι άμεσα θα κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις "για να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό".
"Είμαστε αποφασισμένοι το επόμενο διάστημα να βρεθούμε δίπλα στον κόσμο της παραγωγής", σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, "ιδίως δε, στον χώρο της μεταποίησης", όπως είπε. "Βλέπω μια Ελλάδα δημιουργική που αν επενδύσει στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, μπορεί να κάνει θαύματα", πρόσθεσε για να τονίσει ότι "η κυβέρνηση είναι φιλική προς την υγιή επιχειρηματικότητα".

Μπαράζ αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

ΝΔ: Θράσος Τσίπρα χωρίς απαντήσεις στους πολίτες

«Καμία απάντηση δεν έδωσε ο κ. Τσίπρας στα πραγματικά ερωτήματα των Ελλήνων» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
«Ειδικά για τα 100 δισ. που φόρτωσε στους πολίτες, τους νέους φόρους και τις περικοπές των συντάξεων, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, τα capital controls, τις ομαδικές απολύσεις, τη γενιά των 360 ευρώ, τη μείωση του αφορολόγητου, τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, τα τεράστια χρέη του κράτους στους ιδιώτες, την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, την έλλειψη συνθηκών ασφάλειας των πολιτών, την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη διαπλοκή, τις συζητήσεις του υπουργού Άμυνας με ισοβίτη για ναρκωτικά, και τέλος, τις πανελλήνιες εξετάσεις που θα καταργούσε» προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Για μία ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας απέδειξε με το θράσος του ότι είναι αστείο να φοράει το κοστούμι σοβαρού πρωθυπουργού» καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας σήμερα ξανάρχισε τις υποσχέσεις

Αφού ο κ. Τσίπρας χθες αποπειράθηκε να παρουσιάσει τον Παράδεισο του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα ξανάρχισε τις υποσχέσεις, δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.
«Διαβεβαιώνει ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, ενώ έχει υπογράψει μνημόνιο ως το 2060 και έχει εκχωρήσει για 99 χρόνια την δημόσια περιουσία.
Η κοροϊδία συνεχίζεται, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» αναφέρει ο κ. Χρηστίδης.

Ποτάμι: Ο κ. Τσίπρας θέλει να συνεχίσει το εμπόριο ελπίδας 

«Αφού στον κ. Τσίπρα τελείωσαν οι υποσχέσεις για επαναδιαπραγματεύσεις, μείωση χρέους και κακοί Ευρωπαίοι, άρχισε να χρησιμοποιεί νέες λέξεις γι αυτόν, όπως επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, καινοτομία. Αντιλαμβάνεται αυτές τις έννοιες ως συνθήματα. Την ίδια ώρα που μιλάει για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις, κορυφαίοι υπουργοί του βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές στις μεγάλες επενδύσεις και δεν χάνουν ευκαιρία να δείχνουν τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις», αναφέρει το Ποτάμι για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.
«Μιλά για "διορθώσεις" και υπόσχεται παροχές και ελαφρύνσεις το 2019, όταν όλοι γνωρίζουν ότι θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα, τα οποία έχει ήδη ψηφίσει. Θέλει όμως να συνεχίσει το εμπόριο ελπίδας, το οποίο τον έφερε στην εξουσία. Εσχάτως υιοθέτησε το προφίλ του σοσιαλδημοκράτη, ενώ συγκυβερνά αγκαλιά με την ακροδεξιά. Όσο και αν προσπαθεί να πείσει ότι άλλαξε, παραμένει ο ίδιος Τσίπρας», αναφέρει το Ποτάμι.

Β. Λεβέντης: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τα ωραία λόγια και τις παχιές κουβέντες

Κριτική τον Αλέξη Τσίπρα για την ομιλία του στην ΔΕΘ άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στον Σκάι.
"Συνεχίζει τα ωραία λόγια, τις παχιές κουβέντες, όπως και πριν από ένα χρόνο. Είπε ότι η κυβέρνησή του έκανε και δίκαια πράγματα, δεν είπε όμως πόσα άδικα έχει κάνει και σίγουρα είναι πολλά, όπως κόψιμο συντάξεων, ΕΚΑΣ, συντάξεις χηρείας και πολλά άλλα" σχολίασε ο Β. Λεβέντης.

ΔΗΜΑΡ: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε την χώρα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και Ε.Ε.

«Σήμερα μάθαμε από τον κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς μόλις πρόσφατα ο ίδιος ανακάλυψε την επιχειρηματικότητα. Είναι φανερό ότι δεν έχει ακούσει τίποτα για την υπερφορολόγηση και το άδικο ασφαλιστικό που επιδεινώθηκαν με την κυβέρνηση του και πνίγουν την υγιή επιχειρηματικότητα. Εδώ ισχύει το «αφού δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί του, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Χαρακτήρισε δε το κόμμα του ως το ρεύμα του αριστερού ευρωπαϊσμού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 με τις αυταπάτες και το δημοψήφισμα οδήγησε την χώρα με το ένα πόδι εκτός ευρωζώνης και Ε.Ε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr και ανακοινώσεις κομμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου