13 Σεπτεμβρίου 2017

Οργή στην Αίγυπτο για τη γυμνή φωτογράφιση μοντέλου στα αρχαία μνημεία

Ένα μοντέλο από το Βέλγιο εξόργισε τους Αιγυπτίους μετά την δημοσιοποίηση της γυμνής φωτογράφισης που έκανε με φόντο τα αρχαία αιγυπτιακά μνημεία. 

Η Marisa Papen δημοσίευσε τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα της, ισχυριζόμενη ότι έχουν ληφθεί δίπλα στις παγκοσμίου φήμης πυραμίδες της Γκίζας κοντά στο Κάιρο και στον ναό του Καρνάκ στο Λούξορ. 

Το Αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων αμφισβήτησε την εγκυρότητα των εικόνων και προσπάθησε αρχικά να υποβιβάσει το θέμα. «Είναι πιθανό ότι οι φωτογραφίες να είναι ψεύτικες ή να έχουν ληφθεί πολύ καιρό πριν και να δημοσιεύθηκαν πρόσφατα», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση η οποία προσθέτει πως «Δεν έχει πραγματοποιηθεί τέτοια φωτογράφιση σε κανένα αρχαιολογικό χώρο». 


Ο βουλευτής Ahmad Idriss δήλωσε ότι θα θέσει το ζήτημα στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα. «Το περιστατικό αυτό αποτελεί απαράδεκτη υποβάθμιση της ιστορίας της Αιγύπτου και των διαχρονικών αρχαιοτήτων που αποτελούν κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας», ανέφερε ο βουλευτής σε δήλωση. Αρκετοί Αιγύπτιοι επιτέθηκαν στην Papen με οργισμένα μηνύματα στο διαδίκτυο. 


Η δημόσια σεξουαλικότητα και το γυμνό είναι κοινωνικά απορριπτέες συμπεριφορές και τιμωρούνται σύμφωνα με το νόμο στην Αίγυπτο. Η Papen είναι γνωστή για τις γυμνές φωτογραφίσεις που έχει κάνει σε εξωτικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η ίδια λέει ότι οι φωτογραφίες ελήφθησαν από έναν φίλο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Αίγυπτο τον Απρίλιο. Το κόνσεπτ των φωτογραφιών ήταν εμπνευσμένο από τον φίλο της και ήθελε να αναδείξει την αρχαία Αίγυπτο όπως λέει το μοντέλο. Η Papen πρόσθεσε ότι οι φρουροί ασφαλείας τη συνέλαβαν στο Καρνάκ και ότι ο φωτογράφος διέγραψε τις εικόνες για να αποφύγει περαιτέρω προβλήματα με την αστυνομία. Αλλά παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο. «Συνεχίσαμε να παίζουμε το ρόλο των ηλίθιων τουριστών που δεν είχαν ιδέα πως το να χορεύουν γυμνοί σε αιγυπτιακό έδαφος δεν ήταν επιτρεπτό», αναφέρει το 25χρονο μοντέλο. 

Ο δικαστής διέταξε την απελευθέρωσή τους, προειδοποιώντας τους να μην κάνουν ποτέ ξανά κάτι τόσο επαίσχυντο. Αργότερα ο φωτογράφος κατάφερε να ανακτήσει τις εικόνες που είχε προσωρινά διαγράψει. Ωστόσο αναφέρει πως πέρασαν μια ολόκληρη μέρα σε κελί και πως ήρθαν αντιμέτωποι με πολύ άσχημη συμπεριφορά. 

Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου