13 Σεπτεμβρίου 2017

Όταν δουλεύουν από το σπίτι είναι πιο παραγωγικοί οι άνθρωποι;

Μπορεί ο εργοδότης να βοηθήσει τους εργαζόμενους να επιτύχουν την επιθυμητή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής; Αυτό τον παράγοντα δήλωσε ως κορυφαίο το μεγαλύτερο ποσοστό από όσους απάντησαν στην έρευνα της FlexJobs (ευέλικτης εργασίας), που διεξήχθη τον Αύγουστο. Αισθάνονται ότι κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους όταν μπορούν να επιλέξουν από πού θα εργάζονται, ανέφεραν, ενώ οι 2 στους 3 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι είναι πιο παραγωγικοί όταν δεν βρίσκονται στο γραφείο, κυρίως γιατί έτσι έχουν λιγότερους αντιπερισπασμούς ή αποφεύγουν το στρες από τη μετακίνηση μέχρι τον χώρο εργασίας. 

Αυτά, μεταξύ άλλων, τονίζονται σε άρθρο του Karsten Strauss στο Forbes με τον τίτλο "Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πιο παραγωγικοί όταν δουλεύουν από το σπίτι;" που δημοσιεύει το Capital. 

Ένα απόσπασμα από το ενλόγω δημοσίευμα στη συνέχεια:

Σύμφωνα με ετήσια δημοσκόπηση σε περισσότερους από 5.500 ανθρώπους που εργάζονται εξ αποστάσεως ή ενδιαφέρονται για ένα τέτοιο είδος απασχόλησης – η οποία συντάχθηκε από μια πλατφόρμα ανεύρεσης ευέλικτης εργασίας που ονομάζεται FlexJobs - ο κορυφαίος παράγοντας που λαμβάνουν υπόψη πολλοί επαγγελματίες για να αποφασίσουν ποια δουλειά θα επιλέξουν είναι το εάν ο μελλοντικός εργοδότης μπορεί να τους βοηθήσει να επιτύχουν την επιθυμητή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Από όσους απάντησαν στην έρευνα της FlexJobs, η οποία διεξήχθη τον Αύγουστο, το 72% δήλωσε αυτόν ως κορυφαίο παράγοντα.

Άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι τα χρήματα και η δυνατότητα ενός ευέλικτου ωραρίου, σύμφωνα με το 69% των ερωτηθέντων. Η δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας είναι επίσης σημαντική για το 60% όσων απάντησαν στην έρευνα. Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής εμφανίζεται ως ο κορυφαίος παράγοντας στην έρευνα από το 2013, λέει ο Brie Weiler Reynolds, ειδικός σε θέματα καριέρας της FlexJobs, ενώ και οι άλλοι παράγοντες εμφανίζονται επίσης αρκετά σταθερά.

Αλλά το να αναζητά κανείς εξ αποστάσεως εργασία, δεν έχει να κάνει μόνο με τις ανέσεις του σπιτιού: Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους όταν μπορούν να επιλέξουν από πού θα εργάζονται. Περίπου το 66% των ερωτηθέντων στην έρευνα της FlexJobs δήλωσαν ότι είναι πιο παραγωγικοί όταν δεν βρίσκονται στο γραφείο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το 76% δήλωσε ότι έχουν λιγότερους αντιπερισπασμούς συνολικά. Η αποφυγή του στρες από τη μετακίνηση μέχρι τον χώρο της εργασίας αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα για το 70% των ερωτηθέντων.

Άλλοι λόγοι για την προτίμηση της απασχόλησης μακριά από το χώρο εργασίας, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες στην έρευνα, είναι για να αποφύγουν τον ανταγωνισμό μεταξύ συναδέλφων (69%), να βρίσκονται σε ένα πιο ήσυχο περιβάλλον (62%), να φορούν πιο άνετα ρούχα (54%) ή για να εργάζονται σε ένα οικείο και προσαρμοσμένο στην προσωπικότητά τους περιβάλλον (51% ). Η μικρότερη συχνότητα των meetings αποτελεί επίσης παράγοντα για το 46% των ερωτηθέντων.

Όσον αφορά στο είδος της ευέλικτης εργασίας που είναι πιο ελκυστική, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ήθελε να εργάζεται από απόσταση όλη την ώρα (81%). Επιπλέον, το 70% δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν να εργάζεται απλά με ένα ευέλικτο ωράριο και το 46% θα ήταν ικανοποιημένο εάν εργαζόταν εξ αποστάσεως μόνο κάποιες φορές.

Αλλά και οι εργοδότες, λέει ο Reynolds, προτιμούν πλέον περισσότερο την εργασία εξ αποστάσεως και τη δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου, παρά τη δημοσιότητα που έχει λάβει η αντίθετη άποψη. 


Πηγή: capital.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου