25 Ιουλίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 25.7.2019

Βαρουφάκης στον ΣΚΑΪ: Γραφικοί οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ που θα βγουν στους δρόμους! Να το κρατήσουν για τις απόκριες! 

Ερωτηθείς σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, για το αν θα ξαναβγεί στους δρόμους με τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε λέγοντας: «Ποιοι θα βγουν στους δρόμους; Τι θα ζητάνε ακριβώς; Φέρτε πίσω το ΕΚΑΣ που έδωσαν οι ίδιοι; Φέρτε πίσω τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που έδωσαν οι ίδιοι;»
Και συνέχισε λέγοντας: «Ποιος θα τους ακολουθήσει στους δρόμους; Αν βγουν, θα είναι 5-10 άνθρωποι που μπορεί να είναι και λίγο γραφικοί. Είχαμε μία τετραετία που οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν το πιο σκληρό μνημόνιο με έναν τρόπο που ο Σόιμπλε τους έδωσε τα εύσημα και κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να το περάσει με τόσο αναίμακτο τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι να βγουν στους δρόμους και να ντυθούν αντίσταση, ίσως να είναι γραφικό και να το κρατήσουν για τις απόκριες»!.
Στην αυτοκριτική του ο κ. Βαρουφάκης απαρίθμησε τρία (μόνο) λάθη που έκανε όσο ήταν υπουργός Οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2015 και σε αυτά συμπεριέλαβε το γεγονός ότι δεν ήταν αρκετά σκληρός απέναντι στην τρόικα, ότι εμπιστεύτηκε τον Αλέξη Τσίπρα και ότι δεν ήταν αρκετά ανοιχτός απέναντι στο λαό σε ό,τι αφορά τη ρήξη. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δε ζητά συγγνώμη...
Επιπλέον, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραλλήλισε το κλείσιμο των τραπεζών, τον Ιούλιο του 2015, με το Όχι της 28ης Οκτωβρίου (!) και χαρακτήρισε το συμβάν «ηρωική πράξη» (!) επαναλαμβάνοντας ότι ο Μάριο Ντράγκι παρανόμησε.
Πηγή: skai.gr

Η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχεται τον Μπόρις Τζόνσον

Περί «απαράδεκτης» συμφωνίας για Brexit

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε σήμερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ότι η συμφωνία διαζυγίου που επιτεύχθηκε με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μοναδική δυνατή για την ΕΕ. «Ο πρόεδρος Γιούνκερ μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και, αφού τον άκουσε, του είπε ότι η συμφωνία εξόδου είναι η καλύτερη και η μοναδική δυνατή για την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε η εκπρόσωπος του Γιούνκερ, Μίνα Αντρέεβα.
Ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε σήμερα τη Συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η προκάτοχός του Τερέζα Μέι «απαράδεκτη» και κάλεσε τις Βρυξέλλες να ανοίξουν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις.
Όμως και ο επικεφαλής των Ευρωπαίων διαπραγματευτών Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε νωρίτερα πως τα αιτήματα για τροποποιήσεις στη Συμφωνία που διατύπωσε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι «απαράδεκτα» και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.
Απευθυνόμενος παράλληλα ο Μπόρις Τζόνσον στους Βρετανός βουλευτές, υπογράμμισε ότι στόχος του είναι να κάνει τη Βρετανία την «ισχυρότερη χώρα της γης»! Και πρόσθεσε: «Μπορεί αυτό να ακούγεται υπερβολικό είναι όμως ρεαλιστικό»! Το σχέδιό του πάντως δεν το διευκρίνισε.
Πηγές: kathimerini.gr και naftemporiki.gr 

Takis Ant για το afirimeno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου