8 Ιουλίου 2019

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 8.7.2019

(upd) Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου. Ο κ. Μητσοτάκης πέρασε λίγο πριν τις 13.00 το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έγινε η τελετή της ορκωμοσίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο. Το «παρών» στην τελετή της ορκωμοσίας έδωσαν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα, τα παιδιά του και συνεργάτες του.
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ορκωμοσία του ο νέος Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «θα τηρήσουμε στο ακέραιο την ισχυρή εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός».

Ο Αλ. Τσίπρας παρέδωσε στον Κ. Μητσοτάκη τα ηνία του Μαξίμου. Τα ηνία του Μεγάρου Μαξίμου παρέλαβε ο νέος Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα. Αμέσως μετά την τελετή της ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην είσοδο ο απελθών πρωθυπουργός. 


H σύνθεση της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας τη σύνθεση της νέας πολυπληθούς κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αποτελείται από 51 μέλη εκ των οποίων 3 υπουργοί και18 υφυπουργοί είναι εξωκοινοβουλευτικοί. Σε βασικά υπουργεία οι: Αδ. Γεωργιάδης (Ανάπτυξης και Επενδύσεων), Χρ. Σταϊκούρας (Οικονομικών), Ν. Δένδιας (Εξωτερικών), Μ. Χρυσοχοϊδης (Προστασίας Πολίτη), Ν. Παναγιωτόπουλος (Άμυνας), Ν. Κεραμέως (Παιδείας), Β. Κικίλιας (Υγείας), Κ. Χατζηδάκης (Περιβάλλοντος), Π. Θεοδωρικάκος (Εσωτερικών), Μ. Βορίδης (Αγροτικής Ανάπτυξης).

Διαγράφονται από το ΚΙΝΑΛ Χρυσοχοΐδης - Μενδώνη. Διαγράφονται από το Κίνημα Αλλαγής οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Λίνα Μενδώνη, που συμμετέχουν στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την απόφαση πήρε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.


Νωρίτερα γράφαμε: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κυρ. Μητσοτάκη. Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ανέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αμέσως μετά την παράδοση των επίσημων αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Περίπου στη μία το μεσημέρι θα ακολουθήσει η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού ενώ στις 14:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να γίνει η παράδοση – παραλαβή από τον Αλέξη Τσίπρα. Εντός της ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές με 39,85% και 158 βουλευτές. Μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις χθεσινές εκλογές, καθώς το κόμμα κέρδισε αυτοδυναμία με ποσοστό 39,85% με διαφορά 8,32 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο, και εξέλεξε 158 βουλευτές. Ο δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ κράτησε σχεδόν τις εκλογικές του δυνάμεις πετυχαίνοντας ποσοστό 31,53% και εξέλεξε 86 βουλευτές. Στη νέα Βουλή εισέρχονται 6 κόμματα. Τρίτο, το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο με ποσοστό 8,10% εκλέγει 22 βουλευτές. Στην τέταρτη θέση το ΚΚΕ με 5,30% και 15 βουλευτές. Στη Βουλή εισέρχεται δυο νέα κόμματα: η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με ποσοστό 3,70% και 10 βουλευτές, καθώς και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με ποσοστό 3,44% και 9 βουλευτές. Εκτός Βουλής βρίσκεται πλέον η Χρυσή Αυγή (2,93%), αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το όριο του 3%. 

Κυρ. Μητσοτάκης στο CNBC: Είναι μια σημαντική νίκη όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Ως «σημαντική νίκη για την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη μεγάλη του νίκη στις εκλογές της Κυριακής. Ο νέος πρωθυπουργός μιλώντας στο αμερικανικό κανάλι CNBC επισήμανε ειδικά ότι «η Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να περάσει το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή και αυτό είναι μια μεγάλη νίκη για την Δημοκρατία στην Ελλάδα». kathimerini.gr

Νέο ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά. Οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μειώθηκαν απότομα σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα σήμερα μετά τις εκλογές που επανέφεραν τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, δημιουργώντας ελπίδες ότι θα υπάρξει νέα εστίαση στην ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ινδία: Τουλάχιστον 29 νεκροί σε τροχαίο. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σήμερα όταν λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο και συνετρίβη σε πλαγιά πριν καταλήξει στην όχθη ενός ποταμού, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το λεωφορείο μετέφερε περίπου πενήντα ανθρώπους από το Νέο Δελχί στην πόλη Άγκρα, στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Ούταρ Πραντές, όταν έγινε το δυστύχημα, διευκρίνισαν η αστυνομία και τοπικά ΜΜΕ. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις. Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου και λήγουν το Σάββατο 31 Αυγούστου οι τακτικές θερινές εκπτώσεις. Όπως ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ), τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 - 18:00. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου