26 Ιουλίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 26.7.2019

Oι «φανταστικές σχέσεις» Τραμπ και Τζόνσον.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανεχτεί νταηλίκια.

Ενοικίαζαν με Αirbnb σκηνές σε παραλίες της Γαύδου.
Διακοπές με Βάγκνερ για την Άνγκελα Μέρκελ

Τις «φανταστικές» σχέσεις που θα έχει ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με τον Αμερικανό πρόεδρο προέβλεψε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βρετανία, ο Γούντι Τζόνσον, 
επισημαίνοντας και αυτός
με τη σειρά του τα πολλά κοινά σημεία στον τρόπο διακυβέρνησης των δύο ηγετών, αλλά και στην επιθυμία τους να «ολοκληρώνουν πράγματα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Αμερικανός πρεσβευτής προσπάθησε να υποβαθμίσει παλαιότερη κριτική που είχε ασκήσει ο Ντόναλντ Τραμπ για τον Μπόρις Τζόνσον, όταν ήταν ακόμη δήμαρχος του Λονδίνου και τον είχε χαρακτηρίσει «εντυπωσιακά αδαή». «Θα επικεντρωθούμε στα πράγματα που συμφωνούμε», τόνισε ο Αμερικανός πρεσβευτής Γούντι Τζόνσον.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν από τους πρώτους ξένους ηγέτες που συνεχάρη τον Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι θα είναι «εξαιρετικός» στα νέα του καθήκοντα, ενώ αναγνώρισε ακόμη και ο ίδιος ότι είναι ο «Βρετανός Τραμπ», επιβεβαίωνοτας έτσι τα διεθνή μέσα που επιχειρούν συχνά συγκρίσεις μεταξύ των δύο ηγετών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι χθες, σε μία επίδειξη δύναμης, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον παρουσιάσε ενώπιον του κοινοβουλίου το όραμά του να κάνει τη χώρα του «την ισχυρότερη χώρα της γης»!.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο είναι μέχρι στιγμής από τους πολύ λίγους ξένες ηγέτες που ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της χώρας του με τη Βρετανία. Ήδη οι Βρυξέλλες δηλώνουν εμμέσως πλην σαφώς ότι απορρίπτουν το σχέδιο του Βρετανού πρωθυπουργού για το Brexit.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανεχτεί νταηλίκια και εκφοβισμό προκειμένου να συμβιβαστεί στις αρχές της, διεμήνυσε στον Μπόρις Τζόνσον ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής - και σύμμαχος της Άγκελα Μέρκελ – Νόρμπερτ Ρέτγκεν.

«Αγαπητέ, κύριε Μπόρις Τζόνσον. Ούτε οι αλαζονικές ομιλίες ούτε ο εκφοβισμός θα μας υποχρεώσουν να εγκαταλείψουμε τις αρχές και την ενότητα της Ε.Ε.», έγραψε στο Twitter ο Ρέτγκεν.

Ο Γερμανός πολιτικός ανταποκρίθηκε με τον τρόπο αυτό στη δέσμευση που έδωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός χθες στο κοινοβούλιο να αποσύρει από τη συμφωνία αποχώρησης το backstop, το λεγόμενο δίχτυ ασφαλείας για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων. 


Ενοικίαζαν με Αirbnb σκηνές σε παραλίες της Γαύδου

Αδοξο τέλος είχε η απόπειρα επιχειρηματία με έδρα τα Χανιά να νοικιάσει σκηνές σε παραλίες της Γαύδου. Μετά τη μεσολάβηση του δήμου, αλλά και ομάδας ...σταθερών κατασκηνωτών, η επιχειρηματική εκμετάλλευση των σκηνών έλαβε τέλος. Ο Δήμος Γαύδου είναι ένας από τους ελάχιστους στη χώρα που με αποφάσεις του προστατεύει το υπεύθυνο ελεύθερο κάμπινγκ, αλλά και τον γυμνισμό.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. «Μια επιχειρηματίας από τα Χανιά ήρθε και έστησε από τις αρχές Απριλίου επτά lux σκηνές σε “καβάτζες” του νησιού, σε σημεία με καλή σκίαση, και τις ενοικίαζε σε πλατφόρμες τύπου airbnb», εξηγεί η δήμαρχος Γαύδου, κ. Γκέλυ Καλλινίκου. «Το πληροφορηθήκαμε πριν από λίγες ημέρες από άλλους παραθεριστές και φυσικά της ζητήσαμε να “κατεβάσει” την αγγελία. Το έκανε και μετά ανέβασε την αγγελία σε άλλη πλατφόρμα. Το αντιληφθήκαμε και αυτό και της ζητήσαμε να τελειώνει οριστικά με αυτή την υπόθεση – μας βοήθησαν και οι μόνιμοι παραθεριστές του νησιού. Είμαστε κάθετοι: κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βγάζει κέρδος καταλαμβάνοντας έναν δημόσιο κοινόχρηστο χώρο όπως οι ακτές μας και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα στη νησί μας».

Η ακριτική Γαύδος είναι ένα από τα λίγα μέρη της Ελλάδας όπου η ελεύθερη κατασκήνωση είναι ευπρόσδεκτη, όπως και ο γυμνισμός. Ο δήμος έφτιαξε πρόσφατα έναν χάρτη, στον οποίο δίνονται οδηγίες προς τους κατασκηνωτές, ενώ οριοθετούνται και οι παραλίες των γυμνιστών. «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν αισθάνονται άνετα με το γυμνό σώμα σε μια παραλία. Για αυτούς ορίσαμε δύο παραλίες, στις οποίες απαγορεύεται ο γυμνισμός, ενώ στις υπόλοιπες επιτρέπεται, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου» αναφέρει η δήμαρχος του νησιού. 


Διακοπές με Βάγκνερ για την Άνγκελα Μέρκελ 


Στο Μπαϊρόιτ με το Φεστιβάλ Βάγκνερ άρχισαν και φέτος οι διακοπές της Άνγκελα Μέρκελ. Για μία ακόμη φορά η Άνγκελα Μέρκελ αρχίζει τις θερινές διακοπές της από το Φεστιβάλ Ρίχαρντ Βάγκνερ στο Μπαϊρόιτ της Βαυαρίας. Η καγκελάριος παραβρέθηκε σε μία πρωτοποριακή διασκευή της φημισμένης όπερας "Τάνχοϋζερ", με την υπογραφή του νέου σκηνοθέτη Τομπίας Κράτσερ. 

Την καγκελάριο συνόδευσαν στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ με τη σύζυγό του. Παρά την αποπνικτική ζέση εν μέσω κάυσωνα οι υψηλοί προσκεκλημένοι σεβάστηκαν το άτυπο πρωτόκολλο του Μπαϊρόιτ, που προβλέπει βραδυνό φόρεμα για τις κυρίες και σμόκιν ή τουλάχιστον κουστούμι για τους κυρίους.

"Ήταν ένα συγκινητικό απόγευμα", δήλωσε μετά την παράσταση η Άνγκελα Μέρκελ.


Takis Ant για το afirimeno.com

Πηγές: Με στοιχεία από naftemporiki.gr , kathimerini.gr και Deutsche Welle 
Σχετική ανάρτηση: Τα «Ωραία» της Ημέρας 25.7.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου