21 Ιουλίου 2019

Το 4ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας ολοκληρώθηκε

Σήμερα Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει η ξενάγηση στις νέες δημιουργίες, στο καθιερωμένο ArtWalk.

Το 4ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας / ArtWalk 4 ολοκληρώθηκε, δίνοντας στην πόλη νέα έργα τέχνης δια χειρός σημαντικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Πλέον υπάρχει στην Πάτρα μια σειρά από 10 νέες τοιχογραφίες σε μεσοτοιχίες πολυκατοικιών ή σε μεγάλες επιφάνειες, που δημιουργούν αισθήματα έκπληξης στον διαβάτη και διασπείρουν την τέχνη στα πιο απρόσμενα ή κοινότοπα σημεία της πόλης.

«Το ArtWalk στην Πάτρα δημιουργεί μια νέα δυναμική σχέση επικοινωνίας ανάμεσα στις σύγχρονες εικαστικές τάσεις και την τοπική κοινωνία», λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του προγράμματος, εικαστικός Κλεομένης Κωστόπουλος. «Τα τελευταία τρία χρόνια η Art in Progress, με τη βοήθεια μιας ομάδας με όραμα από την κοινωνία των πολιτών, φωτισμένων ιδιωτών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχει υλοποιήσει 31 μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες από σημαντικούς Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες». «Η Street Art αποδεικνύεται μια σπουδαία δυνατότητα ενεργοποίησης, εκπαίδευσης και συμμετοχής των πολιτών στα κοινά μέσω της σύγχρονης τέχνης και, από ό,τι φαίνεται, η Πάτρα σε αυτόν τον τομέα κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία» υποστηρίζει

Εργο του KLE (Κλεομένη Κωστόπουλου) στην οδό Αγίας Σοφίας 18 στην Πάτρα

Το εγχείρημα αυτό στην Πάτρα φέρνει στον δημόσιο διάλογο το μεγάλο ζήτημα της τέχνης στους ανοικτούς χώρους, στους οποίους έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. 

Οι 10 νέες τοιχογραφίες

Σήμερα, Κυριακή 21 Ιουλίου, θα γίνει η ξενάγηση στις νέες δημιουργίες, στο καθιερωμένο ArtWalk, που στηρίζεται στη δύναμη των εθελοντών. H Art in Progress προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό να αποχαιρετίσουν το 4ο Διεθνές Street Art Festival Πάτρας - ArtWalk 4 με μία ξεχωριστή ξενάγηση στην πόλη. Το ραντεβού με τους φιλότεχνους είναι στις 6 το απόγευμα, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στο ύψος της Γοργοποτάμου.

Πηγές: thebest.gr, kathimerini.gr, patrastimes.gr

Δείτε τα 10 νέα έργα αναλυτικά στο: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου