22 Ιουλίου 2019

Κυρ. Μητσοτάκης στο CNN: Οι πολίτες ψήφισαν με τη λογική παρά με το συναίσθημα

Στη στρατηγική ότι οι πολίτες σε κάποιο χρονικό σημείο θα αναζητήσουν σοβαρές πολιτικές που θα οδηγούν σε αποτελέσματα κόντρα στον λαϊκισμό, βασίστηκε η ΝΔ ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο CNN και εκτίμησε πως κρίνοντας από τα αποτελέσματα η στρατηγική αυτή ήταν επιτυχημένη και οδήγησε στην επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές. 

Δήλωσε «έγιναν πολλά λάθη κατά την εφαρμογή των προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους μας». Συγχρόνως, όπως τόνισε, «το να επιτίθεσαι αναιτιολόγητα στην Ευρώπη και να επιρρίπτεις όλες τις ευθύνες σε αυτή, συνιστά μεγάλη αδικία για το ευρωπαϊκό εγχείρημα»... «Υπάρχουν όντως κάποια πράγματα στην Ευρώπη τα οποία πρέπει να αλλάξουν. Αλλά το να επιτίθεται κανείς συνολικά στην Ευρώπη ή να μάχεται για τη διάλυση της Ευρώπης, χωρίς να βλέπει όσα έχουμε πετύχει, δεν ωφελεί σε τίποτα».

Υπογράμμισε ότι πλέον δεν υπάρχει αντιαμερικανικό κλίμα στην Ελλάδα, όπως στο παρελθόν, αναγνωρίζοντας πως «ένα από τα θετικά που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν άλλαξε την πολιτική για τη στρατηγική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν τον θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να νικήσουμε και την ακροδεξιά, προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική... Οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα. Θα έλεγα, όμως, και ότι η επιλογή τους τελικά ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από μια πολύ ανίκανη κυβέρνηση».

Ανέφερε πως ένας από τους βασικούς του στόχους είναι «να αλλάξω ριζικά τη στάση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας απέναντι στην Ελλάδα και να μετατρέψω τη χώρα σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Υπάρχουν ασφαλώς πολλά περιθώρια για την προσέλκυση περισσότερων αμερικανικών κεφαλαίων με τη μορφή ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕkathimerini.gr (όπου μπορείτε να διαβάσετε και ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Φαριντ Ζακαρια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου