28 Μαρτίου 2022

Το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ επισκίασε το Όσκαρ!

Ο Γουίλ Σμιθ χτύπησε τον Κρις Ροκ επειδή έκανε ένα αστείο για τη γυναίκα του


Ο δημοφιλής ηθοποιός Γουίλ Σμιθ έλαβε Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο φιλμ «Η μέθοδος Γουίλιαμς», όπου ενσαρκώνει τον πατέρα-προπονητή των δύο πρωταθλητριών του τένις Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς. Ωστόσο, η συμπεριφορά του επισκίασε τη διάκριση με τον ηθοποιό να απολογείται με δάκρυα στα μάτια.

Όλα συνέβησαν όταν ο Κρις Ροκ που παρουσίαζε εκείνη τη στιγμή μια κατηγορία των Όσκαρ έκανε ένα αστείο για την Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, σύζυγο του Γουίλ Σμιθ, επειδή ξύρισε τον κεφάλι της. Συγκεκριμένα είπε «Τζάντα σ’αγαπώ, το ”G.I. Jane 2” σε περιμένει», αναφερόμενος στην ταινία για την οποία η Ντέμι Μουρ είχε ξυρίσει το κεφάλι της το 1997.

Το αστείο όμως προκάλεσε την οργή του Γουίλ Σμιθ ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και του έριξε χαστούκι. Επιστέφοντας στη θέση του ακούγεται να λέει «μην ξαναπιάσεις την γυναίκα μου στο στόμα σου». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τζέιντα Πίνκερ Σμιθ έχει αλωπεκίαση.

Δείτε το χαστούκι στο:
TIME @TIME
Watch: Will Smith slapped Chris Rock onstage at the Oscars after taking offense to a joke he told about Smith’s wife, Jada Pinkett-Smith https://ti.me/3uyx9qT

Δείτε το χαστούκι και στο:
https://www.youtube.com/watch?v=myjEoDypUD8&t=54s
Watch the uncensored moment Will Smith smacks Chris Rock on stage at the Oscars, drops F-bomb

Άπαντες στην αίθουσα «πάγωσαν» βλέποντας το περιστατικό ωστόσο ο Κρις Ροκ παρέμεινε ψύχραιμος και συνέχισε την απονομή.

Μετά από μια μακροχρόνια πτώση της θεαματικότητας των Όσκαρ, η Ακαδημία επιθυμούσε απεγνωσμένα να κερδίσει περισσότερους θεατές για την τελετή του 2022. Ωστόσο, η έξαλλη αντίδραση του Γουίλ Σμιθ στο αστείο του Κρις Ροκ για τη σύζυγό του, ήταν αυτό που κατάφερε εν τέλει να προσελκύσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου. Η Ακαδημία αναζητούσε περισσότερους θεατές, και επιτέλους τους βρήκε.

Λίγο αργότερα ο Γουίλ Σμιθ από τη σκηνή ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία του αμερικανικού κινηματογράφου», είπε δακρυσμένος ο ηθοποιός. «Η αγάπη σε εξωθεί να κάνεις τρελά πράγματα», προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο κ. Σμιθ παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο.

Ο Γουίλ και η σύζυγός του Τζάντα Πίνκετ Σμιθ. Φωτ. Jordan Strauss/Invision/AP

Μετά την περυσινή διοργάνωση με περιορισμένο αριθμό κοινού λόγω της πανδημίας, τα βραβεία Όσκαρ επέστρεψαν φέτος σε κανονικούς ρυθμούς: με φυσική παρουσία και κόκκινο χαλί. Το κόκκινο χαλί θύμισε αυτά των προηγούμενων ετών, καθώς δεν έλειπε η λάμψη και οι εντυπωσιακές στιλιστικές επιλογές.

Όσκαρ 2022: Στο «CODA» το βραβείο καλύτερης ταινίας

Το «CODA» της Σιάν Χέντερ, ίσως η πιο ξεχωριστή ταινία για φέτος, ήταν ο μεγάλος νικητής των 94ων βραβείων Όσκαρ, αποσπώντας τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και το Β' Ανδρικού για την ερμηνεία του Τρόι Κότσουρ. Η ταινία χαμηλού προϋπολογισμού «CODA», για την περίπλοκη ζωή μιας οικογένειας κωφών και της κόρης της, που έχει την ακοή της, απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, διαψεύδοντας τα προγνωστικά. Η 44χρονη Σιάν Χέντερ εξασφάλισε, επίσης, βραβείο καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου, ενώ ο Τρόι Κότσουρ, κωφός εκ γενετής, έλαβε βραβείο Β΄ Ανδρικού ρόλου.


Στους μεγάλους νικητές της βραδιάς συγκαταλέγεται το «Dune», το οποίο απέσπασε έξι Όσκαρ. Συγκεκριμένα, η ταινία του Ντενί Βιλνέβ πρώτευε στις κατηγορίες: Φωτογραφίας, Καλύτερου Ήχου, Μουσικής, Μοντάζ και Σκηνογραφίας και Οπτικών Εφέ.

Μεγάλος χαμένος ήταν η ταινία «The Power of the Dog» (Η Εξουσία του Σκύλου), η οποία από τις 12 υποψηφιότητες, κατέκτησε μόλις ένα βραβείο. Η Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας.

Στις ιδιαίτερες στιγμές της τελετής απονομής ανήκουν, η εμφάνιση των Φράνσις Φορντ Κόπολα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο για τα 50 χρόνια από την δημιουργία του πρώτου «Νονού».

Ελληνικό άρωμα είχαν τα φετινά βραβεία Όσκαρ αφού πέρα από τον Νίκο Καλαϊτζίδη, ο οποίος εργάστηκε στα οπτικά εφέ της ταινίας «Free Guy» και διεκδίκησε βραβείο στην κατηγορία των Καλύτερων Οπτικών Εφέ, η Ακαδημία τίμησε τη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Τα βραβεία αναλυτικά:

Καλύτερη Ταινία: «CODA»
Σκηνοθεσία: Τζέιν Κάμπιον για την «The Power of the Dog»
Α' Ανδρικός Ρόλος: Γουιλ Σμιθ για το «Η Μέθοδος των Γουίλιαμς»
Α' Γυναικείος Ρόλος: Τζέσικα Τσαστέιν για το «The Eyes of Tammy Faye»
Διασκευασμένο Σενάριο: Σίαν Χέντερ για το «CODA»
Πρωτότυπο Σενάριο: Κένεθ Μπράνα για το «Belfast»
B' Γυναικείος Ρόλος: Αριάνα Ντε Μπόζι για το «West Side Story»
Β' Ανδρικός Ρόλος: Τρόι Κάτσερ για το «Coda»
Μουσική: Χανς Τσίμερ για το «Dune»
Κοστούμια: «Κρουέλα»
Φωτογραφία: Γκρεγκ Φρέιζερ για το «Dune»
Μοντάζ: «Dune»
Καλύτερο Τραγούδι: No Time to Die από το «No Time to Die»
Σκηνικά: «Dune»
Διεθνής Ταινία: «Drive My Car» του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι (Ιαπωνία)
Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: «Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός»
Ντοκιμαντέρ - Μεγάλου Μήκους: «Summer of Soul» του Questlove
Ντοκιμαντέρ - Μικρού Μήκους: «The Queen of Basketball»
Οπτικά Εφέ: «Dune»
Ήχος: «Dune»
Κομμώσεις - Μακιγιάζ: «The Eyes of Tammy Faye»
Μικρού Μήκους Ταινία - Animation: «The Windshield Wiper»
Μικρού Μήκους Ταινία - Live Action: «The Long Goodbye» του Ανέιλ Καρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου