25 Μαρτίου 2022

Γ. Γεράρδος: Ο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021

Ο Γιώργος Γεράρδος, ιδρυτής και πρόεδρος ΔΣ της ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS κατέκτησε τον τίτλο του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» για το 2021, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΥ Ελλάδος. Στο πλαίσιο της τελετής απονομής που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, βραβεύθηκαν, επίσης, οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών του διαγωνισμού.

Ο κος Γεώργιος Γεράρδος, παραλαμβάνοντας το βραβείο του, δήλωσε: «Αυτό το βραβείο, είναι ένα χτύπημα στην πλάτη. Είναι μια ενθάρρυνση που τη χρειαζόμαστε όλοι. Ειδικά εμείς που έχουμε διαβεί έναν δύσκολο δρόμο και που θέλουμε να συνεχίσουμε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας και να φέρουμε ακόμη πιο σημαντικά αποτελέσματα». «Το βραβείο αυτό ανήκει στην απίστευτη ομάδα των 1.500 εργαζομένων του Πλαισίου» πρόσθεσε.

Ο κος Γεώργιος Γεράρδος της ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό στο Μόντε Κάρλο τον Ιούνιο του 2022, όπου, μαζί με τους νικητές του αντίστοιχου εθνικού βραβείου από 60 περίπου χώρες, θα διαγωνιστεί για τον τίτλο ΕΥ World Entrepreneur Of The Year Trademark 2022.

Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών, μετά από απόφαση της ανεξάρτητης εννεαμελούς Κριτικής Επιτροπής υπό την προεδρία του κ. Βασίλειου Κάτσου, είναι:

«Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας» και νικητής του βραβείου Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2021, ο κος Γεώργιος Γεράρδος, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ., ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.

«Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», ο κος Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε. 
Ο κος Γεώργιος Μυλωνάς, σχολίασε σχετικά: «Βιωματικά έμαθα ότι τις κρίσεις - εκτός ίσως από την υγεία - απλώς τις διαχειρίζεσαι, ήρεμα και με καθαρό μυαλό. Δεν τις αφήνεις να σε διαλύσουν».

«Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», ο κος Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO & Co-Founder, BLUEGROUND. 
Ο κος Χατζηελευθερίου, είπε: «Ελπίζω αυτό το βραβείο και η πορεία μας να εμπνεύσει και άλλους επιχειρηματίες ότι μπορούν να ηγηθούν παγκοσμίως στον τομέα τους, ακόμα και αν ξεκινήσουν από μικρότερες αγορές όπως αυτή της Ελλάδας».

«Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας», ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. 
Ο Δρ. Αποστολόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Στον όμιλό μας η καινοτομία, η ιατρική πρωτοπορία, η συνεχής επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής, στην έρευνα και την ανάπτυξη, είναι αναπόσπαστο μέρος του DNA μας, της πυξίδας μας και της στρατηγικής μας».

Παράλληλα, και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην Ελλάδα, απονεμήθηκε τιμητική «Διάκριση Συνολικής Επιχειρηματικής Προσφοράς», στον κ. Ελευθέριο Σαΐτη, Ιδρυτή και Πρόεδρο των εταιρειών, Kronos, Intercomm Foods και Agrophoenix, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική επιχειρηματική του πορεία και τη συνεισφορά του στην εθνική οικονομία. 
Ο κος Σαΐτης, δήλωσε: «Προτρέπω τους νέους να πιστέψουν στο μεγαλείο της ανθρώπινης δύναμης και θέλησης, και στην ομαδικότητα, έχοντας ως πυξίδα τη λογική, την ενσυναίσθηση, το μέτρο και την ανθρωπιά»

Με αφορμή την τελετή απονομής, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Στην ΕΥ, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η περαιτέρω ανάπτυξη και ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούν παρά να στηριχθούν στην υγιή επιχειρηματικότητα. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναδείξουμε και να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες εκείνους που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ο διαγωνισμός του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς», αποσκοπεί να τιμήσει τους ανθρώπους, οι οποίοι με τις πράξεις τους και τα επιτεύγματά τους έχουν αποδείξει ότι αξίζει να παλεύεις για ένα καλύτερο αύριο, και ότι μπορείς να δημιουργήσεις αξία για όλους, παρά τις αντιξοότητες, τα εμπόδια και τις προκλήσεις».

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κος Βασίλειος Κάτσος, αφού ευχαρίστησε την ΕΥ για την άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού, τόνισε: «Ο θεσμός των βραβείων της ΕΥ είναι μια γιορτή για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Απόδειξη ότι, ακόμα και μέσα από τις πιο αντίξοες και απρόβλεπτες συνθήκες τα τελευταία 12 χρόνια, έχει το σθένος να αντιστέκεται, να δημιουργεί και να μεγαλουργεί».

Τον φετινό διαγωνισμό «Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς» στήριξε ως Platimun Χορηγός η Alpha Bank, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας της με την ΕΥ. Ο διαγωνισμός, διοργανώνεται στην Ελλάδα για όγδοη φορά από την ΕΥ, με στόχο να αναδείξει την επιχειρηματική αριστεία και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Σε διεθνές επίπεδο, ο θεσμός ΕΥ Entrepreneur Of The YearTM, με συμμετοχές καταξιωμένων επιχειρηματιών από περισσότερες από 145 πόλεις και 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, αποτελεί ένα από τα κορυφαία επιχειρηματικά βραβεία παγκοσμίως, έχοντας αναδείξει, κατά τα 30 χρόνια της ιστορίας του, προσωπικότητες που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στο παγκόσμιο επιχειρείν.

Ποιος είναι ο Γ. Γεράρδος

Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021 και Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας | Γεώργιος Γεράρδος, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ., ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε

Το 1969, ο Γεώργιος Γεράρδος, φοιτητής του ΕΜΠ, σε ηλικία 23 χρόνων, με 80.000 δανεικές δραχμές, ιδρύει την ΠΛΑΙΣΙΟ ξεκινώντας από ένα κατάστημα γραφικής ύλης και ειδών σχεδίου, 12 τ.μ. Όντας παράλληλα μηχανικός, πωλητής αλλά και χρήστης των προϊόντων, παρακάμπτει τους ενδιάμεσους προμηθευτές για να προσφέρει στους φοιτητές προϊόντα σε χαμηλές τιμές, εξειδικευμένα στις ανάγκες του κάθε χρήστη.

Αυτή η διπλή ιδιότητα δημιούργησε και την επιχειρηματική βάση της μελλοντικής ανάπτυξης, μέσω τριών πυλώνων: Ανάπτυξη μέσω συνεχούς καινοτομίας. Αντιμετώπιση του πελάτη σαν σχέση για μια ζωή. Προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων της ΠΛΑΙΣΙΟ, ως ηγέτης αλλά ταυτόχρονα και ως συνάδελφος.

Το 1985, επόμενη πρωτοπορία αποτελεί ο προσωπικός υπολογιστής TURBO X, που συναρμολογείται στα μέτρα του κάθε πελάτη, με τιμές και εξυπηρέτηση που καθιστούν την τεχνολογία προσιτή στον κάθε Έλληνα.

Το 1995, η ανάγκη για αποστολή προϊόντων στον χώρο του πελάτη δημιουργεί τον πρώτο κατάλογο στην ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με call center και αποστολή την επόμενη ημέρα. Έτσι, προσφέρει ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση, το οποίο δημιουργεί την ανάγκη για πολύ εξελιγμένες υποδομές logistics.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το 2009 δημιουργείται το state-of-the-art κέντρο logistics και διανομής στη Μαγούλα Αττικής.

Η ορθότητα της επιλογής του να επενδύει συνεχώς σε υποδομές, επιβεβαιώθηκε τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, όταν μέσα σε δύο μήνες, 230.000 ιδιώτες και επιχειρήσεις εξυπηρετήθηκαν με μέσο χρόνο παράδοσης μόλις 2-3 ημέρες.

Σήμερα, στη μετά-COVID εποχή, η ομάδα των 1.500 ανθρώπων της ΠΛΑΙΣΙΟ, σχεδιάζει το αύριο με συνεχές diversification, μέσω ενός συνεχώς εξελισσόμενου πολυκαναλικού οργανισμού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ , ey.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου