31 Μαρτίου 2022

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 31.3.2022

Στον εισαγγελέα η 33χρονη μητέρα των τριών παιδιών
. Μ
ε πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, που άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς την 29η Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Είχαν προηγηθεί ο θάνατος της 3,5 ετών Μαλένας, το καλοκαίρι του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ιριδας, το 2021. Η 33χρονη συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης δυνάμει εντάλματος και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου διανυκτέρευσε κρατούμενη. Στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη δηλητηρίασε το μεγαλύτερο από τα τρία της παιδιά, την Τζωρτζίνα. kathimerini.gr

Η φρικτή παιδοκτόνος της Πάτρας κυρίαρχο θέμα της επικαιρότητας

Χωρίς συνήγορο οδηγήθηκε υπό ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια η κατηγορουμένη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, παραιτήθηκε της υπεράσπισης του ζευγαριού από την Πάτρα που του είχε ανατεθεί. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Σε 21.099 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, ανακοινώθηκαν 51 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 355 ασθενείς. Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 267.014 εργαστηριακά τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 7,9%. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 3.030.429 από την έναρξη της πανδημίας, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 27.510 θάνατοι.

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 14%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%. Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 56% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 38%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 25%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 33%. Skai.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία:
Προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη από τις 10 το πρωί της Πέμπτης, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, προκειμένου να απομακρυνθούν άμαχοι από την πολιορκημένη πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας. Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει το άνοιγμα ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» προς την ουκρανική πόλη Ζαπορίζια, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Μια οχηματοπομπή από 45 ουκρανικά λεωφορεία ξεκίνησε σήμερα με προορισμό την Μαριούπολη στη νότια Ουκρανία για να επιχειρήσει να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια και να απομακρύνει τους εγκλωβισμένους κατοίκους της πόλης, όπως είπε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ. 
Η Ουκρανία και η Ρωσία θα συνεχίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες τους ψηφιακά αύριο Παρασκευή 1η Απριλίου, δήλωσε ανώτερος ουκρανός αξιωματούχος χθες Τετάρτη, μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων στην Τουρκία.
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι δεν αρνείται μια συνάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του ωστόσο όπως σημειώνει οι συζητήσεις θα πρέπει να είναι ουσιαστικές. 
ΑΠΕ-ΜΠΕ, kathimerini.gr

Νέα Καληδονία: Σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στα ανοικτά της Νέας Καληδονίας, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS). Ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:44 τοπική ώρα (08:44 ώρα Ελλάδας) σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, 279 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ταντίν. Το Αμερικανικό Σύστημα Προειδοποίησης Τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία «επικίνδυνα κύματα τσουνάμι» ενδέχεται να δημιουργηθούν «στις ακτές σε μια ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού» στον Ειρηνικό Ωκεανό. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καιρός: Αφρικανική σκόνη. Κορύφωση θα παρουσιάσει, σήμερα και αύριο, το έντονο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMETEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα καταγραφούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου