31 Μαρτίου 2022

Μάρτιος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Μαρτίου από την επικαιρότητα, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα κυριαρχεί η ρώσικη εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία με τις επιπτώσεις του.

Αριστερά: Κοιμάται και ονειρεύεται ο Κυριακος Μητσοτάκης πως «είναι στο σωστό πλευρό της ιστορίας»! «Με αυτό το πλευρό να κοιμάσε»! του λέει, μπαίνοντας από το παράθυρο, ο Ερντογάν που τα 'χει καλά και με τις δυό πλευρές! Σκίτσο του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup) στο Ποντίκι (12.3.2022).

Ακολουθούν τα υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Στα ύψη οι τιμές στα καύσιμα! Είναι λοιπόν "ευχάριστο νέο" το ότι μας ...έκλεψαν το αυτοκίνητο! Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη (10.3.2022):


Εκλογές, η έμμονη ιδεά του Αλέξη Τσίπρα. Σε κάθε θέμα η πρότασή του είναι εκλογές! Η λύση κάθε προβλήματος είναι οι εκλογές! Εδώ ο κόσμος καίγεται (πολέμος στην Ουκρανία, φωτιά οι τιμές στα καύσιμα παγκοσμίως, πανδημία), αλλά η μόνιμη επωδός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι Εκλογές! Σχετικό σκίτσο του Ηλία Μακρή στην «Καθημερινή» (15.3.2022): 

Το κόλπο με τις κυρώσεις (sanctions), που έχει επιβάλει η Δύση, είναι να στριμώξεις τον Πούτιν στη γωνιά, έτσι ώστε να αναγκαστεί να απελευθερώσει τον άντρα που κρατάει (Ζελένσκι / Ουκρανία) στα αριστερά, όχι όμως και το τέρας στην πλάτη του (με τα πυρηνικά) στα δεξιά, που τα έχει για "περίπτωση ανάγκης"... Σκίτσο του Kevin Kallaugher (KAL) στο Counterpoint.com (17.3.2022):

Μέτρο «ασπιρίνη» η επιδότηση των καυσίμων: Με το... αστρονομικό ποσό των 13 ευρώ το μήνα θα επιδοτηθούν για τις αυξημένες τιμές των καυσίμων (και όχι σε όλους) αποφάσισε η κυβέρνηση. "Για την ακρίβεια ο Μητσοτάκης μοιράζει ασπιρίνες, όταν εμείς μοιράζαμε ...υπόθετα!" φαίνεται να δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (18.3.2022):

Και ένας παράλληλος πόλεμος λαμβάνει χώρα μετά την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Εκείνος της παραπληροφόρησης (fake news) σχετικά με τα πολεμικά νέα (war news). Το σκίτσο είναι του Βαγγέλη Παπαβασιλείου στην "Εφ.Συν" (19.3.2022):

Aκόμα στέκεται (still standing) όρθια η Ουκρανία έστω και πάνω στα χαλάσματα που αφήνει ο καταστροφικός πόλεμος που έχει τη μορφή του Πούτιν! Σκίτσο του Ben Jennings στον Guardian (23.3.2022):


Με αφορμή την επέτειο της ελληνικής επανάστασης στις 25 Μαρτίου, αλλά και την "συναυλία ειρήνης" για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί τα ... όργανα και τις παρτιτούρες των αγωνιστώνΣκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (24.3.2022):

Δεν εκτοξεύτηκαν μόνο οι τιμές της ενέργειας, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, αλλά και τιμές ορισμένων τροφίμων που παράγονται κατά βάση στην Ουκρανία (όπως το σιτάρι) πήγαν στα ύψη και υπάρχουν φόβοι ότι θα υπάρξει έλλειψη. Το αλεύρι λοιπόν στο ...χρηματοκιβώτιο! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (26.3.2022):

Φωτιά οι τιμές στα καύσιμα, αλλά για την θέρμανση τον χειμώνα υπήρχε φτηνή λύση: Ζεστές κουβέρτες!!! Σκίτσο του Κώστα Βλάχου, από ανάρτησή του στο Facebook (29.3.2022):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".
 
Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com
Σχετικές αναρτήσεις:
Φεβρουάριος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου