17 Μαρτίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 17.3.2022

Με φόντο τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία:


Μακρόν: Εγκεφαλικά νεκρό το ΝΑΤΟ όταν η Τουρκία απειλούσε την Ελλάδα. Η ουκρανική κρίση ήταν ένα ηλεκτροσόκ για το ΝΑΤΟ.
Μπάιντεν: Δολοφόνος, δικτάτορας, κακοποιός και «εγκληματίας πολέμου» ο Πούτιν.

Μακρόν: Εγκεφαλικά νεκρό το ΝΑΤΟ όταν η Τουρκία απειλούσε την Ελλάδα

Η ουκρανική κρίση υπήρξε ένα ηλεκτροσόκ για το ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάζοντας το προεκλογικό του πρόγραμμα για την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αν έκανε λάθος το 2019 οπότε χαρακτήριζε το ΝΑΤΟ εγκεφαλικά νεκρό, διευκρίνισε ότι έτσι είχαν τα πράγματα όταν έκανε την εν λόγω δήλωση, κάνοντας λόγο για έλλειψη στρατηγικής καθαρότητας εκείνη την εποχή και αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην περίπτωση της Τουρκίας που απειλούσε «άλλο κράτος μέλος».
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν ηλεκτροσόκ για τη Συμμαχία δήλωσε επίσης ο Μακρόν, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη μιας πολιτικής για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Πηγή: kathimerini.gr

Μπάιντεν: «Δολοφόνος δικτάτορας» ο Πούτιν

«Δολοφόνο δικτάτορα» και «κακοποιό που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας», χαρακτήρισε σήμερα τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο Καπιτώλιο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πραγματοποιήσει νωρίτερα τηλεδιάσκεψη με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μίχολ Μάρτιν στον Λευκό Οίκο. Στη συνέχεια μίλησε πριν από το γεύμα των Φίλων της Ιρλανδίας στο Καπιτώλιο που παρέθεσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.
«Τώρα έχετε την Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία… να στέκονται μαζί ενάντια σε έναν δολοφόνο δικτάτορα, έναν σκέτο κακούργο που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο κατά του λαού της Ουκρανίας…», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.
Σκληρή κριτική στον Ρώσο πρόεδρο είχε ασκήσει και πριν από ένα 24ωρο ο Τζο Μπάιντεν. Αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «εγκληματίας πολέμου». Ως «απαράδεκτη και ασυγχώρητη ρητορική» χαρακτήρισε τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.
Πηγές: Καθημερινή , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε και αυτό: Τα «Ωραία» της Ημέρας 15.3.2022 Με φόντο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

1 σχόλιο:

  1. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε σημερινή ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι εκλήθη ο Αμερικανός πρέσβης στην Μόσχα, στον οποίο έγινε διάβημα διαμαρτυρίας για τις «απαράδεκτες» δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για τον Πούτιν, και μέσω του οποίου διαμηνύθηκε ότι οι δηλώσεις αυτές θέτουν τις σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας στα πρόθυρα της διακοπής. Στις 17 Μαρτίου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον χαρακτήρισε «αιμοσταγή δικτάτορα και στυγνό εγκληματία, που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο κατά του λαού της Ουκρανίας», ενώ μια ημέρα νωρίτερα τον είχε χαρακτηρίσει «εγκληματία πολέμου». ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή