27 Μαρτίου 2022

Μπάιντεν: «Χασάπης» ο Πούτιν!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κάνοντας χρήση μιας κάθε άλλο παρά διπλωματικής γλώσσας, χαρακτήρισε «χασάπη» τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του χθες στην σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Πολωνία, ενώ είπε ότι δεν είναι βέβαιος πως η Ρωσία αλλάζει τη στρατηγική της στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα. σε ερώτηση δημοσιογράφων που ταξίδευαν μαζί του για το τι σκέφτηκε βλέποντας τους πρόσφυγες καθώς αντιμετωπίζει καθημερινά τον Πούτιν, ο Μπάιντεν απάντησε, «είναι χασάπης»!

Λίγο αργότερα ήρθε και η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου με τη Μόσχα να σχολιάζει ότι οι δηλώσεις αυτές του Αμερικανού προέδρου «στενεύουν περαιτέρω τις πιθανότητες για να επιδιορθωθούν οι σχέσεις» με τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass.

Μακρόν: Δεν θα χρησιμοποιούσα τον χαρακτηρισμό «χασάπης»

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος χαρακτήρισε «χασάπη» τον Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πολωνία, πήρε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μακρόν δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό France 3: «Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις».

«Κάναμε την επιλογή να μην παρέμβουμε στρατιωτικά στη σύρραξη. Δεν πρέπει να είμαστε μέρος της κλιμάκωσης – και της λεκτικής και στην πράξη» είπε. Και πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να σταματήσει η κλιμάκωση της κατάστασης» προκειμένου να υπάρχει ελπίδα να σταματήσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μπάιντεν: Ο Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία και ο πόλεμός του εναντίον της Ουκρανίας αποτελεί μια στρατηγική αποτυχία για τη Μόσχα, δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώπιον πλήθους στη Βαρσοβία. «Θα έχουμε ένα διαφορετικό μέλλον, ένα λαμπρότερο μέλλον, ριζωμένο στη δημοκρατία και τις αρχές, την ελπίδα και το φως, την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τις δυνατότητες. Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», είπε ο Μπάιντεν.

Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν ερωτήματα για το εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να προβούν σε κινήσεις με στόχο την πτώση του. Ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε στη συνέχεια να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία τόνιζε πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν καμία ανατροπή καθεστώτος στη Ρωσία. Σχολιστές έκαναν λόγο για «γκάφα» του Αμερικανού προέδρου. «Η φράση αυτή έκανε μία δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση ακόμη πιο επικίνδυνη» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο βετεράνος διπλώματης και πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, Ρίτσαρντ Χάας.

Μπάιντεν: «Δολοφόνος δικτάτορας» ο Πούτιν. Υπενθυμίζεται ότι δέκα περίπου μέρες νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου στο Καπιτώλιο, είχε χαρακτηρίσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν «Δολοφόνο δικτάτορα» και «κακοποιό που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας»

afirimeno.com
Με πληροφορίες από kathimerini.gr, iefimrerida.gr, 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου