19 Μαρτίου 2022

Τεντόγλου: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου

Με άλμα στα 8.55 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.


Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Μίλτος Τεντόγλου, ανήμερα των 24ων γενεθλίων του, το βράδυ της Παρασκεύς, με άλμα στα 8.55 μέτρα στη δεύτερη προσπάθειά του στον τελικό του μήκους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

Να σημειωθεί ότι στο 4ο άλμα του ο Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,26 μ. ενώ στο 6ο άλμα στα 8.51 μ.

Στη 2η θέση (ασημένιο μετάλλιο) ανέβηκε ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ με νέο ατομικό και εθνικό ρεκόρ στα 8.38 μ., ενώ στην 3η θέση (χάλκινο μετάλλιο) βρέθηκε ο Αμερικανός Τομπίας Μόντλερ με άλμα στα 8.27μ.


Το 8.55 μ. συνιστά νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς ο Τεντόγλου κατέρριψε το δικό του που ήταν 8,38 μ. από τη Γλασκώβη το 2019. Με αυτή την επίδοση, ο Τεντόγλου ανέβηκε και στο Νο 6 όλων των εποχών στον κόσμο έχοντας μπροστά του στη λίστα μόνο τους θρύλους του αγωνίσματος: Καρλ Λιούς (8,79 μ.), Σεμπάστιαν Μπαγιέρ (8,71 μ.), Ιβάν Πεδρόσο (8,62 μ.), Μιγκέλ Πέιτ (8,59 μ.) και Γιάγκο Λαμέλα (8,56 μ.).

«Το μετάλλιο το αφιερώνω στους συγγενείς και τους φίλους που ήρθαν από τα Γρεβενά οδικώς», είπε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ο Μίλτος Τεντόγλου και συνέχισε: «Μου έδωσε χαρά που ήταν εδώ. Είναι δύσκολο. Όλα τα αθλήματα έχουν τη δυσκολία τους. Να μείνεις στην κορυφή είναι πιο δύσκολο. Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω μία μεγάλη επίδοση σήμερα. Πιστεύω ότι γίνεται να κάνω ακόμη μεγαλύτερα άλματα».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Έλληνα άλτη, Γιώργος Πομάσκι, είπε: «Για μένα ήταν το μόνο χρυσό που μου έλειπε. Ευχαριστώ που μου το χάρισε. Κανένας δεν ξέρει πού θα φτάσει. Εύχομαι να είναι υγιής και να συνεχίσει να βελτιώνεται».

afirimeno.com
Με πληροφορίες από in.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου