6 Σεπτεμβρίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 6.9.2022

Σε δημόσια χρήση, 150.000 ψηφιοποιημένα έργα από το Albertina Museum της Βιέννης.
Τοιχογραφία του Banksy ανεβάζει κατακόρυφα την αξία ιστορικού κτιρίου στο Λος Άντζελες που θα πουληθεί σε δημοπρασία.
Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, δέχεται συγχαρητήρια στο Twitter, μόνο που κάποιοι τα δίνουν…σε λάθος λογαριασμό!

Σε δημόσια χρήση ψηφιοποιημένα έργα από το Albertina 

Για να κατανοήσουμε την Ευρώπη μέσω της τέχνης της, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, αφισών και αρχιτεκτονικής, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε από τον ιστότοπο του Albertina Museum της Βιέννης. Προσφάτως, το φημισμένο μουσείο πέρασε σε δημόσια χρήση 150.000 έργα από την πελώρια συλλογή του.
«Θεωρούμενο ότι διαθέτει μια από τις καλύτερες συλλογές σχεδίων και γκραβουρών σε όλον τον κόσμο, το μουσείο Albertina υπερηφανεύεται για μια μεγάλη συλλογή έργων του Άλμπρεχτ Ντύρερ (1471-1528, φωτογραφία επάνω αριστερά), ενός Γερμανού καλλιτέχνη διάσημου για τις ξυλογραφίες του και για μια ποικιλία άλλων έργων» σημειώνεται στον ιστότοπο Medievalists.net.

Gustav Klimt: Nymphs (Silver Fish) 1899

Επιπλέον έργα των Γκούσταβ Κλιμτ και Έντβαρτ Μουνκ, αλλά και πάμπολλοι άλλοι θησαυροί, είναι διαθέσιμοι για downloading στο online αρχείο του Albertina.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(...) Τόσα πολλά έργα του Albrecht Dürer (1471-1528) συγκεντρωμένα σε ένα μέρος, τις τελευταίες τουλάχιστον δεκαετίες, δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί.
(...) Το Μουσείο Albertina παρουσιάζει τη σημαντικότερη ιστορική συλλογή από τα σχέδια του Albrecht Dürer, μια συλλογή που αριθμεί περίπου 140 έργα. Αναμφισβήτητα τα εκθέματα του μουσείου προσφέρουν ένα μοναδικό ιδανικό σημείο εκκίνησης για να γνωρίσει κάποιος την προσωπική, πρώιμη-ανθρωπιστική αντίληψη της τέχνης του Dürer. (...)

Έργο του Banksy ανεβάζει την αξία κτιρίου στο Λος Άντζελες

Κτίριο στο Λος Άντζελες με έργο του Banksy που απεικονίζει κορίτσι σε κούνια που φαίνεται να κρέμεται από το γράμμα Α σε προϋπάρχουσα πινακίδα «Parking» θα πωληθεί τον Οκτώβριο σε δημοπρασία.


Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η Ταρίνα Ταραντίνο και ο Αλφόνσο Κάμπος αγόρασαν το κτίριο το 2007 έναντι 4 εκατομμυρίων δολαρίων για να στεγάσουν τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησής τους, του brand αξεσουάρ Tarina Tarantino. Ο Banksy δημιούργησε το έργο σε τοίχο του κτιρίου το 2010. Τώρα, εκτιμούν ότι μπορεί να λάβουν 
σε δημοπρασία έως και 30 εκατομμύρια δολάρια για το επταώροφο οικοδόμημα.


Όταν ξέσπασε η πανδημία, το brand υπέστη οικονομική ζημία και οι ιδιοκτήτες έκτοτε κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης και πρόκειται να πωλήσουν το κτίριο σε δημοπρασία σε συνεργασία με την Hilco Real Estate. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμηθεί το ακίνητο. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί μόνον ως ακίνητο. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί μόνον ως έργο τέχνης. Είναι ένας συνδυασμός και των δύο» δήλωσε στους New York Times ο Τζεφ Αζούσε, ανώτερος αντιπρόεδρος της Hilco Real Estate.
Πηγές: amna.gr , naftemporiki.gr

Σε λάθος λογαριασμό τα συγχαρητήρια για την Λιζ Τρας

Η ανάδειξη της Λιζ Τρας ως νέας πρωθυπουργού της Βρετανίας, οδήγησε πολλούς να δώσουν συγχαρητήρια στο Twitter, μόνο που…τα έδωσαν αλλού.
Με το που ανακοινώθηκε, λοιπόν, πως η 47χρονη θα είναι η νέα αρχηγός των Τόρις και άρα η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, η ομόλογή της Σουηδή Μαγκνταλένα Άντερσον τουίταρε: «Συγχαρητήρια στη Λιζ Τρας, που θα αναλάβει τον ρόλο της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας. Η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία θα συνεχίσουν τη βαθιά και εκτενή συνεργασία. Είναι σημαντικό για τους πολίτες μας, τις οικονομίες μας και την ασφάλειά μας».
Καλά όλα αυτά, μόνο που η πρωθυπουργός της Σουηδίας τουίταρε σε … λάθος άτομο και συγκεκριμένα στην Λιζ Τράσελ που ο λογαριασμός της στο Twitter είναι @liztruss. Η γυναίκα έχει τον εν λόγω λογαριασμό από το 2009 και έτσι ο σωστός λογαριασμός της Λιζ Τρας είναι ο @trussliz.
Πάντως, η Λιζ Τράσελ δεν έχασε το χιούμορ της, απαντώντας στο tweet της Μαγκνταλένα Άντερσον: «Ανυπομονώ για μια επίσκεψη σύντομα! Ετοιμάστε τα κεφτεδάκια».
Όμως, η πρωθυπουργός της Σουηδίας, που μετά από κάποια ώρα έσβησε το tweet, δεν ήταν η μόνη που έκανε αυτό το λάθος. Το ίδιο επανέλαβε και η Καρολάιν Λούκας, μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου, καθώς και ορισμένοι ακόμη.
Πηγή: kathimerini.gr, twitter.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου