11 Σεπτεμβρίου 2022

Σχόλια αντιπολίτευσης για την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Πακέτο με 
21 μέτρα στήριξης της κοινωνίαςέκτακτα και μόνιμου χαρακτήρα (τα πρώτα έως το τέλος του 2022 και τα δεύτερα από το 2023), που κοστολογούνται σε 5,5 δισ. ευρώ συνολικά χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η μηνιαία επιδότηση του ρεύματος, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός από το βήμα της 86ης ΔΕΘ. Τα μέτρα αυτά στηριξης σχολιάστικαν αρνητικά, όπως ήταν αναμενόμενο, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για "ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση" και "βαρυχειμωνιά" κάνουν λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Αντίθετα για "λεφτόδεντρο" και "πολλά Θα" μιλούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση.

Σχόλια των κομμάτων της αντιπολίτευσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο απερχόμενος πρωθυπουργός»

Με μία σκληρή ανακοίνωση σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την ομιλία του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: 
«Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών και της ακρίβειας πραγματοποίησε σήμερα τη τελευταία του ομιλία στη ΔΕΘ. Στο κύκνειο άσμα του προσπάθησε με πολύ κόπο και ιδρώτα να περιγράψει μια φωτεινή Ελλάδα του ίδιου και των φίλων του που έχουν ρημάξει τα δημόσια ταμεία. Για τους εργαζόμενους, όμως, τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες απλά προανήγγειλε ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση, ανέχεια και αδιέξοδα».
Ακολούθως προσθέτει: 
«Πρώτον, τον ενημερώνουμε ότι "η Ελλάδα πλησιάζει να γίνει ευρωπαϊκή χώρα" γιατί ο ίδιος και το παρακράτος του όποτε και αν γίνουν εκλογές θα αποτελέσουν παρελθόν. Αφιέρωσε μισή φράση για το όργιο παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, κάνοντας λόγο για "επιχειρησιακό λάθος".
Δεύτερον, επιβεβαίωσε πως ο ίδιος είναι ο υπ' αριθμόν 1 παράγοντας πολιτικής αστάθειας και προανήγγειλε εμμέσως νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου... Ο κ. Μητσοτάκης είναι απερχόμενος πρωθυπουργός και αυτό το γνωρίζουν ακόμη και όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Βελλίδειο.
Τρίτον, την ώρα που έρχεται νέος Αρμαγεδδώνας ακρίβειας στην Ελλάδα του αρνητικού ρεκόρ πληθωρισμού, ο κ. Μητσοτάκης ήταν μία από τα ίδια: Καμία παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, παρά μόνο επιδότηση της αισχροκέρδειας από τις τσέπες των πολιτών και τα τρομακτικά έσοδα από τους έμμεσους φόρους και την οικονομική αφαίμαξη των νοικοκυριών. Καμία παρέμβαση για πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα για να μειωθούν οι τιμές. Μία από τα ίδια δηλαδή σε ακόμη χειρότερες συνθήκες.
Τέταρτον, συγχαίρουμε τον κ. Μητσοτάκη που "πουλάει" αυξήσεις στις συντάξεις με τη ρύθμιση του 2017 του ΣΥΡΙΖΑ, που τις προέβλεπε από τότε για το 2023.
Ο κ. Μητσοτάκης της ακρίβειας και των υποκλοπών έχει πολιτικά τελειώσει. Το κρίσιμο είναι να φύγει μια ώρα αρχύτερα προτού τελειώσει μαζί του και η χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Κρεσέντο δημοσιονομικού λαϊκισμού η ομιλία Μητσοτάκη 

Με αυστηρή γλώσσα και ευθείες βολές προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την ομιλία του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ. 
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Μητσοτάκης ενοχικά δεν αναφέρθηκε στο κράτος δικαίου και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον επικρίνει για κρεσέντο δημοσιονομικού λαϊκισμού, ενώ κάνει λόγο για «λεφτόδεντρο» που έχει φύτρωσε στην αυλή του Μαξίμου για παροχές προς όλους.
Επίσης, το ΠΑΣΟΚ μιλάει για εξουσιομανία του κ. Μητσοτάκη και για θεσμική εκτροπή ώστε να παραμείνει στην εξουσία.
Προσθέτει ακόμα ότι ο πρωθυπουργός αναγνώρισε καθυστερημένα το οξύ στεγαστικό πρόβλημα των νέων οικογενειών και των φοιτητών και την ανάγκη των ενεργειακών κοινοτήτων και των φωτοβολταϊκών στις στέγες ξεχνώντας όμως ότι λίγες εβδομάδες πριν με νόμο της ΝΔ οι ΑΠΕ πηγαίνουν στα χέρια των λίγων και ισχυρών.

ΚΚΕ: Στη «βαρυχειμωνιά» καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνητικούς «σωτήρες»

«Το πολυαναμενόμενο πακέτο της ΔΕΘ ενόψει του "δύσκολου χειμώνα", που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, προκαλεί τη νοημοσύνη των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών. Όχι μόνο δε συνιστά ουσιαστική ανακούφιση, αλλά αντίθετα διαιωνίζει κι ενισχύει όλους εκείνους τους παράγοντες και μηχανισμούς που ευθύνονται για την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την επίθεση στο εργατικό λαϊκό εισόδημα, για το σύνολο των προβλημάτων. 
Γι' αυτό το λόγο και όσα ελάχιστα εξαγγέλλονται, είτε θα εξανεμιστούν αμέσως είτε θα πληρωθούν με άλλον τρόπο από τον ίδιο το λαό, καταλήγοντας να ενισχύουν μόνο τα κέρδη των ομίλων στην ενέργεια, στις κατασκευές, στις τράπεζες, σε άλλους κλάδους» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ.
«Στη "βαρυχειμωνιά" αυτού του δρόμου ανάπτυξης δεν χωρά καμία αναμονή και καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνητικούς "σωτήρες"...» αναφέρει το ΚΚΕ.

ΜέΡΑ25: «Ένας αμετανόητος, αδιόρθωτος και επικίνδυνος Πρωθυπουργός»

«Αν κάποιος είχε την υπομονή να ακούσει σήμερα τον κ. Μητσοτάκη, θα νόμιζε πραγματικά πως δεν ζει στη χώρα της Μητσοτάκης Α.Ε. των ολιγαρχικών κλοπών και των κυβερνητικών υποκλοπών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 για την ομιλία του πρωθυπουργού στην 86η ΔΕΘ, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. 
Το ΜέΡΑ25 κάνει λόγο για ένα «αμετανόητο, αδιόρθωτο και επικίνδυνο πρωθυπουργό στον δικό του μαγικό, ολιγαρχικό κόσμο»...

Ελληνική Λύση: Τα πολλά «Θα» και τα πολλά λόγια είναι «φθηνά»

«Σήμερα στο Βελλίδειο, ακούσαμε πολλά "Θα" και πολλά λόγια από τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος οδήγησε τη χώρα στην επισιτιστική, οικονομική και ενεργειακή κρίση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ. 
Επίσης, η Ελληνική Λύση επισημαίνει πως για ακόμη μία φορά τα πολλά «Θα» και τα πολλά λόγια είναι «φθηνά» και δεν είναι αληθινά...

Πηγή: Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου