25 Σεπτεμβρίου 2022

Τα «Ωραία» της Ημέρας 25.9.2022

Απρόσμενη «πρόταση» 
στον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη Νέα Υόρκη, να κατέβει για πρόεδρος των ΗΠΑ!
Φώκια έκανε την εμφάνισή της στην Αρτέμιδα Αττικής!
Μελόνι: Ανέβασε βίντεο κρατώντας δύο πεπόνια! «Τα είπα όλα»!
Στον πλανήτη Άρη τα ανθρώπινα "σκουπίδια" υπολογίζονται σε 7,1 τόνους!

«Πρόταση» στον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόεδρος των ΗΠΑ

Μια απρόσμενη «πρόταση» από τον Robert Rubin δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που είχε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη με τα μέλη του Council on Foreign Relations (φωτο επάνω αριστερά). 
Ο σχετικός διάλογος:
Robert Rubin: Πρωθυπουργέ, ήσουν εξαιρετικός. Πάντα ολοκληρώνουμε τη συζήτηση πάνω στην ώρα. Πρέπει να πω, ότι η τελική μου αντίδραση είναι η εξής: Γιατί δεν κατεβαίνετε για Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών; Έχουμε ένα μικρό συνταγματικό πρόβλημα, αλλά ούτως ή άλλως δεν δίνουμε τόση σημασία στο Σύνταγμα αυτές τις μέρες. Άρα ίσως…
Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι μια χαρά στη θέση που βρίσκομαι.
Robert Rubin: Είστε μια χαρά εκεί που είστε. Αυτή είναι μια πολύ καλή απάντηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας ευχαριστώ.
Πηγή: skai.gr

Φώκια στην Αρτέμιδα!

Μία φώκια έκανε την εμφάνιση της χθες Σάββατο στην Αρτέμιδα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στα νησάκια. 
Όπως ανέφερε κάτοικος της περιοχής που ήταν στο σημείο και έκανε εκείνη την ώρα sup, η φώκια βούτηξε, αναδύθηκε μερικά δευτερόλεπτα μετά ρουθούνισε έμεινε λίγο στην επιφάνια, βούτηξε ξανά και μετά εξαφανίστηκε


Δεν είναι η πρώτη φορά που φώκια κάνει την εμφάνιση της στην περιοχή. Τον Δεκέμβριο του 2021 είχε φωτογραφηθεί μία φώκια να κολυμπά στις Μαρίκες στη Ραφήνα (φωτο επάνω αριστερά), ενώ τον περασμένο Φλεβάρη μία φώκια βγήκε σε παραλία της Βραυρώνας  (φωτο επάνω).
Πηγή: irafina.gr

Μελόνι κρατώντας δύο πεπόνια: «Τα είπα όλα»

Η Τζόρτζια Μελόνι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία στην Ιταλία δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, κρατώντας δύο πεπόνια και λέγοντας «στις 25 Σεπτέμβρη… τα είπα όλα!».
Στην ιταλική γλώσσα, «meloni» σημαίνει πεπόνια, ωστόσο ο εν λόγω όρος χρησιμοποιείται στην αργκό για να καταδείξει το στήθος της γυναίκας.
Όπως ήταν λογικό η προκλητική αυτή ανάρτηση προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στα social media, καθώς γίνεται λόγος για φτηνή σεξιστική εκμετάλλευση από τη 45χρονη ακροδεξιά πολιτικό για να προσελκύσει το ανδρικό κοινό.
Πηγές: skai.gr , 
tiktok.com/@giorgiameloni

Τα ανθρώπινα "σκουπίδια" στον Άρη υπολογίζονται σε 7,1 τόνους

Ο Άρης είναι πια διάσπαρτος από άχρηστα ανθρώπινης κατασκευής αντικείμενα και δυστυχώς δεν διαθέτει "σκουπιδιάρικο" για να τα μαζέψει. Τα διαφόρων μεγεθών πεταμένα ανθρώπινα αντικείμενα στον γειτονικό πλανήτη υπολογίζονται σε 7.119 κιλά ή περίπου 7,1 τόνους.
Προέρχονται από τρεις πηγές, στη διάρκεια των περίπου 50 ετών της εξερεύνησης του πλανήτη: πεταμένα εξαρτήματα, διαστημοσυσκευές που έχουν συντριβεί και όσες είναι ακέραιες αλλά αδρανείς και μη λειτουργικές πια. 
Σύμφωνα με το Γραφείο Υποθέσεων Εξωτερικού Διαστήματος των Ηνωμένων Εθνών, η ανθρωπότητα έχει στείλει 18 διαστημικά σκάφη σε 14 ξεχωριστές αποστολές. Πολλές βρίσκονται ακόμη εν ενεργεία, αλλά για άλλες ο 'Αρης έχει γίνει ο "τάφος" τους.
Στην κατηγορία των μεγαλύτερων ‘σκουπιδιών' είναι οι εννέα αδρανείς σήμερα διαστημοσυσκευές στην επιφάνεια του πλανήτη, οι οποίες είναι: όχημα προσεδάφισης Mars 3, όχημα προσεδάφισης Mars 6, όχημα προσεδάφισης Viking 1, όχημα προσεδάφισης Viking 2, ρόβερ Sojourner, όχημα προσεδάφισης Beagle 2, όχημα προσεδάφισης Phoenix, ρόβερ Spirit και ρόβερ Opportunity. Οι περισσότερες από αυτές είναι σχεδόν άθικτες, συνεπώς από μια άποψη θα μπορούσαν να θεωρηθούν ιστορικά ‘λείψανα' παρά σκουπίδια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου