7 Σεπτεμβρίου 2022

Λαφαζάνης: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε εμένα κι άλλους 11.000 επί ΣΥΡΙΖΑ!

«Δεν είπε την αλήθεια ο Ρουμπάτης, δεν είπε την αλήθεια και ο Τσίπρας. Εμένα με παρακολουθούσε συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ από δύο υπηρεσίες», είπε ο πρώην κορυφαίος υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιλώντας στην ιστοσελίδα ellada24.gr, προσθέτοντας έτσι νέα κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης των υποκλοπών.

Hταν μια εποχή που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ήταν εκ των κορυφαίων υπουργών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (είχε το χαρτοφυλάκιο της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ό,τι και αν σημαίνει αυτό) και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Τώρα όμως, έχοντας φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και επτά χρόνια, μετά την περιβόητη «kolotoumpa» του κ. Τσίπρα ύστερα από το δημοψήφισμα του 2015, ο κ. Λαφαζάνης έχει μόνο αιχμηρά βέλη για τους πρώην συντρόφους του.

Για τις παρακολουθήσεις και αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε: «Αυτά που είπε ο κ. Ρουμπάτης για τον κ. Σαγιά και τον κ. Πιτσιόρλα είναι μόνο η ορατή κορυφή του παγόβουνου και δεν μπορούσε να μην τα πει, γιατί είχανε βγει στη δημοσιότητα σε προηγούμενη φάση, δεν είπε όμως όλη την αλήθεια ο κ. Ρουμπάτης, καθώς έχουμε άλμα παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας από την ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 50.000, 11.000 κάθε χρόνο. Ποιοι είναι αυτοί, κύριε Ρουμπάτη, οι 11.000; Ολοι αυτοί είναι υπόκοσμος και παρακολουθούνταν για εγκλήματα μεγάλα για το δημόσιο συμφέρον; Εδώ μιλάμε για παρακολουθήσεις χιλιάδων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και δημόσιου ενδιαφέροντος. Αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέπτυξε την στρατηγική των παρακολουθήσεων στο έπακρο και μιλάω για τις επίσημες παρακολουθήσεις και όχι και για τις ανεπίσημες».

Ο κ. Λαφαζάνης συνέχισε στον ίδιο τόνο αναφερόμενος στην ΕΥΠ αλλά και στο τμήμα της Γενικής Ασφάλειας. «Δεν είπε την αλήθεια ο Ρουμπάτης, δεν είπε την αλήθεια και ο Τσίπρας. Εμένα με παρακολουθούσε συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ από δύο υπηρεσίες: Μία από την ΕΥΠ και μία από το περίφημο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος της Γενικής Ασφάλειας, το οποίο ελέγχει όλες τις κοινωνικές και κινηματικές δραστηριότητες οι οποίες, υποτίθεται, βλέπουν το κράτος και τη Δημοκρατία. Αυτό το τμήμα το ίδρυσε ο Σημίτης και το αναβάθμισε με προσωπικό και εξοπλισμό ο Τσίπρας, νομοθετικά. Αυτό το τμήμα με παρακολουθούσε εμένα συστηματικά, με κατέγραφε, με βιντεοσκοπούσε και με μαγνητοσκοπούσε σφόδρα, επειδή θεωρούσε, από τη δραστηριότητά μου, την κινηματική, ότι βλάπτω το δημόσιο συμφέρον και τη δημοκρατία...
».

Σε ερώτηση γιατί τον παρακολουθούσαν ο Σύριζα όταν ήταν υπουργός ενέργειας ο ίδιος απάντησε: «Με παρακολουθούσανε ειδικά για την δραστηριότητα μου με τον αγωγό αερίου που υπέγραψα στην Αγία Πετρούπολη 16 Ιουνίου, ο οποίος θα περνούσε από τη χώρα μας, με ρωσικό φυσικό αέριο, ο μεγαλύτερος σχεδόν αγωγός στην Ευρώπη και θα υποκαθιστούσε το Nord stream 2...»

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί πλήρως, αφού δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, ούτε με καμιά εκδοχή της Αριστεράς, καθώς πρόκειται για ένα συστημικό κόμμα, μία νέα Δεξιά σε ακραίες μορφές και εκδοχές της». Προσέθεσε, δε, ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν ταφόπετρα για την Ελλάδα.

Πηγές: ellada24.gr , protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου