30 Σεπτεμβρίου 2022

Σεπτέμβριος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα του Σεπτεμβρίου από την ελληνική επικαιρότητα, που ξεχωρίσαμε. Στα γεγονότα του μήνα κυριάρχισαν στη χώρα μας: η υπόθεση των υποκλοπών, οι Τουρκικές απειλές, οι εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ και φυσικά η ακρίβεια. Tα 10 σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Επάνω αριστερά σκίτσο σχετικό με την υ
πόθεση των υποκλοπών: Δεν ακούει τον Ανδρουλάκη, λέει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γιώργο Γεραπετρίτη. Ακούει μόνο ένα ...παράσιτο, που "πριονίζει" τη θέση του! Πρόκειται για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που ζήτησε "να χυθεί άπλετο φως"! Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην "Εφ.Συν" (3.9.2022). 

Όταν ο Κώστας Καραμανλής, που ζήτησε "να χυθεί άπλετο φως" στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με τη σειρά του στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (4.9.2022):

Με δεκανίκι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης που υπέστη ρήξη χιαστού μετά από τραυματισμό του σε αγώνα μπάσκετ. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον βλέπει σαν ... δεκανίκι της δεξιάς, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σαν ... δεκανίκι της αριστεράς! Σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου στα «Νέα» (7.9.2022):

Συνέχεια απειλών από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Ξαφνικά μπορεί να 'ρθούμε ένα βράδυ» είπε για άλλη μια φορά ο "σουλτάνος". Για να πάρει την απάντηση: «Φάε λάδι και έλα βράδυ»! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (8.9.2022):

Εξοικονόμηση ενέργειας και υποκλοπές. Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου (8.9.2022):

Εκτός από Αγγλικά εμείς μιλάμε και Ρώσικα λέει ο Αλέξης Τσίπρας, στο φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η γιγαντοοθόνη προβάλει το υβριστικό για τον για τον πρωθυπουργό σύνθημα: Миτcoτaки ΓaMиece!, κάτω μάλιστα από την εικόνα ενός χαμογελαστού Πούτιν. Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή". (13.9.2022):

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, αλλά στα τουριστικά νησιά οι εκπαιδευτικοί δεν βρίσκουν σπίτι για να μείνουν. Οι ιδιοκτήτες τα έχουν νοικιάσει ακριβά σε τουρίστες μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες μίσθωσης. Όμως στο πρόβλημα οι Δήμοι βρήκαν τη λύση: Σκηνές στην παραλία! Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον "Ελευθερο Τύπο" (14.9.2022):

Μιλώντας στην 86η ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους, σε ένα νέο "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" και όχι όλης, ήταν το πρόγραμμα μόνο της παραλίας! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (20.9.2022):

Η Τουρκία που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό κατηγορεί την Ελλάδα Σε επίθεσή του ο Eρντογάν κατά της Ελλάδας στον ΟΗΕ (όπου έδειξε και φωτογραφίες) φέρεται, στο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (21.9.2022), να λεέι για τους πρόσφυγες: "Εμείς τους παρέχουμε φουσκωτά, τους καλύτερους διακινητές, καμιά φορά και σωσίβια! Πως πνίγονται; Οι Έλληνες τους πνίγουν"!

Απαλλάχθηκαν στις 26.9.2022, από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, λόγω παραγραφής όλοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Siemens! Και ας είχαν πει ότι στην περίπτωση "το μαχαίρι θα φτάσει ως το κόκκαλο"! Ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά στην Δικαιοσύνη! Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου:

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων από Takis Ant για το afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Αύγουστος 2022: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου