27 Σεπτεμβρίου 2022

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 27.9.2022

Απαλλάχθηκαν χθες, από το 
Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, λόγω παραγραφής όλοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Siemens! Και ας είχαν πει ότι στην περίπτωση "το μαχαίρι θα φτάσει ως το κόκκαλο"! Ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά στην Δικαιοσύνη! Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου.

Το σύντομο ρεπορτάζ (από την kathimerini.gr):
Χρειάστηκαν πάνω από 20 χρόνια κοινοβουλευτικών ερευνών, δικαστικών διαδικασιών, σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης και ενοχοποίησης ακόμα και προσώπων που δεν είχαν πραγματικά σχέση, για να τελειώσει το σκάνδαλο Siemens με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων.
Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας που εξέτασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, μετά από πολύμηνη διαδικασία (η δίκη σε πρώτο βαθμό είχε κρατήσει χρόνια), αποφάσισε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων.
Ο λόγος της απαλλαγής για τους περισσότερους ήταν η παραγραφή, καθώς τα όποια αδικήματα αφορούσαν σε πράξεις απο το 1998.
Η υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens αποτελεί ενδεικτική περίπτωση υπόθεσης στην οποία προσδόθηκαν βαριά πολιτικά χαρακτηριστικά, εικόνα μεγάλου σκανδάλου που πυροδότησε σφοδρότατη πολιτική αντιπαράθεση για χρόνια, κυριάρχησε σε προεκλογικές περιόδους, απασχόλησε τη Βουλή σε κοινοβουλευτικές έρευνες, κράτησε τη δικαιοσύνη στο «ένα πόδι» για δεκαετίες και τελικά, όσοι δικάστηκαν, απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου