20 Δεκεμβρίου 2013

Παράξενα: Ρωσίδα δημοσιογράφος στον Πούτιν "Σας αγαπώ πλατωνικά"

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμρ Πούτιν, μίλησε για πολλά και σοβαρά ζητήματα στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη τύπου, που έδωσε την Πέμπτη ενώπιον πλήθους ρώσων και ξένων δημοσιογράφων.

Όμως την παράσταση έκλεψε μια επίθεση θαυμασμού, που δέχτηκε από μια ρωσίδα δημοσιογράφο (
φωτογραφία επάνω αριστερά), η οποία παίρνοντας το λόγο είπε στον ρώσο ηγέτη: «Θυμάστε τη συνάντησή μας το Μάιο; ... Παντρεύτηκα ...Σας αγαπώ πλατωνικά και σας καλώ ...στο πάρτι της επετείου μας».

Λίγο πιο αναλυτικά με βάση σχετικό άρθρο στα "Νέα":

Στη συνέντευξη Τύπου ο Βλάντιμρ Πούτιν ρωτήθηκε και έδωσε απαντήσεις: για την ανάπτυξη πυραύλων στο Καλίνινγκραντ, για την κρίση στην Ουκρανία λέγοντας ότι κανείς δεν την πίεσε, για τον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Εντουαρντ Σνόουντεν, για τον φυλακισμένο πρώην μεγιστάνα Μιχαήλ Χοντορκόφσκι στον οποίο προτίθεται να απονείμει χάρη, και για πολλά ακόμη θέματα.


Ωστόσο, μια επίθεση θαυμασμού που δέχτηκε από μια ρωσίδα δημοσιογράφο, έκλεψε κατά πολλούς την παράσταση της συνέντευξης τύπου.

Η ζήτηση για μια ερώτηση προς τον ρώσο πρόεδρο ήταν τόσο μεγάλη που οι δημοσιογράφοι έπρεπε να υψώνουν ένα πλακάτ, ένα χαρτί ή και έναν χαρτοφύλακα με το όνομα του μέσου που εκπροσωπούν για να κερδίσουν μια ερωταπάντηση με τον Πούτιν. 

Όταν η συγκεκριμένη δημοσιογράφος πήρε τον λόγο, 
ρώτησε τον ρώσο ηγέτη: «Θυμάστε τη συνάντησή μας το Μάιο;».
«Βεβαίως» της απάντησε ο Πούτιν.
«Η προσωπική μου ζωή έχει βελτιωθεί από τότε. Παντρεύτηκα» του είπε εκείνη,

τότε ο Βλάντιμιρ Πούτιν τη ρώτησε: «Μπορείτε να γίνετε πιο σαφής;»
Και η δημοσιογράφος απάντησε «Δεν παντρεύτηκα εσάς βέβαια. Παντρεύτηκα το σύζυγό μου. Μην το παρεξηγήσετε. Σας αγαπώ πλατωνικά και σας καλώ στις 6 Μαΐου στο ξενοδοχείο President στο πάρτι της επετείου μας».

Η στιχομυθία, όπως ήταν φυσικό, 
 προκάλεσε τα γέλια όσων είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα της συνέντευξης τύπου. 

_____________
Από άρθρο στα Νέα. Ολόκληρο το άρθρο στο:
http://www.tanea.gr/news/world/article/5066659/proedre-poytin-sas-agapw-platwnika-ti-synebh-sth-synenteyksh-typoy-toy-rwsoy-hgeth/

1 σχόλιο:

  1. Τελικά, διαβάζω ότι, ο πρώην μεγιστάνας του πετρελαίου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι αποφυλακίστηκε την Παρασκευή το πρωί, μετά την χάρη που του απένειμε ο Πούτιν και έφτασε στο Βερολίνο το απόγευμα της Παρασκευής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή