13 Δεκεμβρίου 2013

Ιταλία: Καταργείται η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων

Η Ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Η κρατική χρηματοδότηση προς τα ιταλικά πολιτικά κόμματα πρόκειται να καταργηθεί σταδιακά, με μείωση των επιχορηγήσεων από το επόμενο έτος μέχρι το 2017, θα αντικατασταθεί δε από εθελοντικές χρηματικές συνεισφορές από μέρους πολιτών. "Όσοι πολίτες το επιθυμούν θα μπορούν να διαθέτουν το 0,2% των εισοδημάτων τους για την στήριξη των κομμάτων", δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τα κόμματα θα υποχρεωθούν παράλληλα να αναθέσουν τον έλεγχο των ισολογισμών τους σε ανεξάρτητες λογιστικές εταιρίες, τόνισε ο κ. Λέτα, σύμφωνα με τον οποίο «με τον τρόπο αυτό πρόκειται ασφαλώς να ξεπεραστεί η αδιαφάνεια και η κακοδιαχείριση των περασμένων ετών».

Ο αρμόδιος για τις θεσμικές αλλαγές υπουργός Γκαετάνο Κουαλιαριέλο, ανέφερε - μέσω του Twitter - ότι «μετά την σημαντική αυτή κίνηση σειρά έχει, τώρα, η μείωση του αριθμού βουλευτών και γερουσιαστών».

Κάποια μηνύματα με πολλούς αποδέκτες και στην Ελλάδα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου