20 Δεκεμβρίου 2013

Λιάπης: Εξωτικές διακοπές για να... φορτίσει μπαταρίες

Το χάλι του Μιχάλη συνεχίζεται. Αγνόησε τη Δικαιοσύνη και έφυγε εκτός Ελλάδας προς... άγνωστη κατεύθυνση. Μάλλον για τις εξωτικές διακοπές του, κάπου στην νοτιοανατολική Ασία.
Παρά τον πολιτικό σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμπεριφορά του πρώην υπουργού Μεταφορών, ο οποίος συνελήφθη επειδή οδηγούσε το πολυτελές του τζιπ ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες, ο Μιχάλης Λιάπης επέλεξε να συνεχίσει την προκλητική του συμπεριφορά, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το ραντεβού του με τους δικαστικούς λειτουργούς και αναχωρώντας, σύμφωνα με το "Έθνος", για τις εξωτικές διακοπές του στην Ασία. 

Hταν, όπως φαίνεται, η μόνη αλήθεια που είχε πει κατά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από το κτίριο 16 της Ευελπίδων όπου οδηγήθηκε φορώντας χειροπέδες, τις οποίες μάλιστα επεχείρησε να κρύψει με ένα μπουφάν. «Εβγαλα το τζιπ από πάρκινγκ στο Πόρτο Ράφτη για να φορτίσω τις μπαταρίες επειδή θα φύγω για Ασία», είχε πει...

Το 'πε και το 'κανε. Χθες, στο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο συνήγορός του, ο οποίος υπέβαλε αίτημα για αναβολή, προκειμένου να προσκομίσει -όπως είπε- το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου. Τελικά, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές του "Εθνους", ο πρώην βουλευτής που από χθες αποτελεί παρελθόν για τη ΝΔ, έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων το απόγευμα της Τετάρτης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβιβάστηκε στην πτήση QR204 με προορισμό την Ντόχα του Κατάρ. Ωστόσο, δεν κατέστεί σαφές αν το Κατάρ ήταν ο τελικός προορισμός του ή σταθμός μετεπιβίβασης για την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας ή τη Σιγκαπούρη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Μιχάλης Λιάπης έφτασε στο αεροδρόμιο με... χειμωνιάτικη αμφίεση, που τον κράτησε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ο πρώην υπουργός πέρασε τον έλεγχο των διαβατηρίων λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Στη συνέχεια πέρασε αμέσως στην αίθουσα αναχωρήσεων, όπου επιβιβάστηκε στην πτήση του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορός του χθες το πρωί στο δικαστήριο, ο Μ. Λιάπης έχει ήδη πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν, έχει πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματος, τις οποίες είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταβάλει και το ποσό για τα τέλη κυκλοφορίας του. Η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του Μ. Λιάπη και είναι σε βαθμό πλημμελήματος αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ του επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα, για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια, χωρίς άδεια...

Τελικά, πήρε προθεσμία να δικαστεί, χθες, και αφέθηκε ελεύθερος. Συνεχίζοντας το... σίριαλ της πρόκλησης, ο πρώην υπουργός προτίμησε να μην αλλάξει τίποτα στο πρόγραμμά του...

_______________
Πηγή: 
www.ethnos.gr 20.12.2013 και συγκεκριμένα από άρθρο που δημοσιεύεται στο:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63936990
Το σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή από την "Κθημερινή"

1 σχόλιο:

  1. «Δεν ήταν ταξίδι αναψυχής, ήταν ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης. Ηθελα να ησυχάσω από το δράμα μου και να ηρεμήσω από τα φώτα της δημοσιότητας» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μιχαλής Λιάπης, κατά την άφιξή του το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή