29 Δεκεμβρίου 2013

Περίεργα: Στην ουρά για φαγητό ο πρόεδρος Σι της Κίνας

 Ξαφνική, αλλά προφανώς καλά σχεδιασμένη, επίσκεψη σε κατάστημα δημοφιλούς αλυσίδας εστιατορίων με ψωμάκια ατμού στο Πεκίνο, πραγματοποίησε χθες ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Περίμενε στην ουρά για το φαγητό του, πόζαρε για φωτογραφίες, πλήρωσε 21 γουάν (2,5 ευρώ) και κουβέντιασε εύθυμα με τους έκπληκτους πελάτες. 

"Ο θείος Σι δείχνει πως είναι ένας άνθρωπος του λαού. Εγκρίνω", έγραψε ένας χρήστης του Sina Weibo (το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter). Απλή, επιμελώς σκηνοθετημένη προπαγάνδα με απήχηση. Τι πιο ωραίο να νοιώθει κανείς πως ο πρόεδρος είναι "ένας από μας".

 

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστό πως το γεύμα του Σι, αποτελούνταν από ψωμάκια ατμού, τηγανητό συκώτι και λαχανικά "στιρ-φράι". 


Κάποια ακόμη μέσα ενημέρωσης έγραψαν πως ο Πρόεδρος πήγε στο κατάστημα "χωρίς να περιβάλλεται από τους σωματοφύλακες και αυστηρά μέτρα ασφαλείας". Δεν μας πείθουν, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι οι μισοί πελάτες του καταστήματος, την ώρα εκείνη, δεν ήταν ασφαλίτες και σωματοφύλακες του Προέδρου...

______________
Πηγές: Φωτογραφίες (και κάποια στοιχεία) από www.protothema.gr και www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου