18 Δεκεμβρίου 2013

Μιχάλης Λιάπης: Ο βλαστός που έγινε... πλαστός

Κατά πόσο μπορεί να οφείλεται η χρεοκοπία του πολιτικού μας συστήματος, και στην ανεπάρκεια εκείνων των γόνων κάποιων μεγάλων πολιτικών τζακιών, που τις τελευταίες δεκαετίες κατακλύζουν τη βουλή και την κυβέρνηση; Εκείνων των γόνων που, χάρις το καλά θεμελιωμένο πελατειακό σύστημα και με τη βοήθεια του μάρκετινγκ και των ΜΜΕ, κατορθώνουν να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού; 

Αν κρίνει κανείς από την περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη,
του κάποτε υπουργού μεταφορών που χθες δεν άφησε διάταξη του ΚΟΚ χωρίς να έχει παραβεί, τότε η ευθύνη των γόνων για τη χρεοκοπία του πολιτικού μας συστήματος (που οδήγησε και στη χρεοκοπία της χώρας), είναι σίγουρα σημαντική.

Αλλά, ο Μιχάλης Λιάπης, ο αγαπημένος ανιψιός του πατριάρχη της ΝΔ με την εξασφαλισμένη πολιτική καριέρα, ποιος πράγματι είναι; και πως κατέληξε στο Αυτόφωρο; 

Ας δούμε κάποια αποσπάσματα από δυο άρθρα στον σημερινό τύπο:  

Μιχάλης Λιάπης: Ο βλαστός που έγινε... πλαστός
από "Τα Νέα"

...Ηταν ο αγαπημένος ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, εξασφαλίζοντας επί χρόνια κεντρική θέση στο μεγάλο σαλόνι της εξουσίας μαζί με μια θητεία στα βουλευτικά έδρανα και στα υπουργικά γραφεία...

Για πολλούς εντός και εκτός ΝΔ, ο Λιάπης ήταν ένας πολιτικός από μεγάλο τζάκι, με περπατησιά αριστοκράτη, ο οποίος, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συγκαταλέγεται σε όσους ευθύνονται για τη μεγάλη κρίση - που, όπως αποδεικνύει η περίπτωσή του, δεν είναι μόνο οικονομική. Από μια πολιτική διαδρομή που ξεπερνά τις τρεις δεκαετίες, εκείνο που θα έμενε ανεξίτηλο στη συλλογική μνήμη θα ήταν τα δωρεάν ταξίδια της Siemens με συνταξιδιώτη τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Είναι προφανές ότι αυτό ίσχυε μέχρι τη χθεσινή βόλτα με το Τουαρέγκ.
Ο Μιχάλης Λιάπης δεν έγινε ποτέ αυτό που πίστευε ότι ήταν περίπου αναφαίρετο δικαίωμά του: πολιτικός κληρονόμος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε αυτό τον πρόλαβε ο εξάδελφός του, αφήνοντας στον ίδιο τη γεύση μιας ήττας που δίχασε την ευρύτερη οικογένεια του ιδρυτή της ΝΔ. Επί χρόνια το απέδιδε στο ονοματεπώνυμο, το οποίο θεωρούσε λίγο - πολύ ότι ήταν και το μοναδικό προσόν του Κώστα Καραμανλή. Το χειμώνα του 1997, άλλωστε, όταν αποφασίστηκε η διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ από τον εξάδελφο, χρειάστηκε να γίνουν ενδοοικογενειακά συμβούλια και να ασκηθεί έντονη πίεση στον Λιάπη για να εγκαταλείψει το στρατόπεδο του Γιώργου Σουφλιά. Αυτό, ωστόσο, δεν έβαλε τέλος στη σχέση οργής του γιου της Αντιγόνης με τον γιο του Αλέκου, ο οποίος έχτιζε παράλληλα και ένα λαϊκό προφίλ μεγεθύνοντας τις διαφορές τους.


Με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ήρθαν μαζί από το Παρίσι το 1974, τον ακολούθησε στη Προεδρία της Δημοκρατίας έως το 1985 (ως διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του), ενώ στα χρόνια του Μητσοτάκη ο Λιάπης βρέθηκε για πρώτη φορά και στο κυβερνητικό σχήμα, ως υφυπουργός Εμπορίου. Από το 1989 έως το 2009 εκλεγόταν συνεχώς στη Β' Αθηνών αποφεύγοντας να επενδύσει στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες του Λεκανοπεδίου, ενώ το 2004 ανέμενε από τον εξάδελφό του το υπουργείο Αμυνας. Εκείνος του ανέθεσε το υπουργείο Μεταφορών για να τον μεταθέσει το 2007 στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου του έσκασε και η υπόθεση Ζαχόπουλου.

Τον Ιανουάριο του 2009 βρέθηκε εκτός κυβέρνησης υπό το βάρος των καταγγελιών για εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Siemens. Εκτοτε αποσύρθηκε και από τα γαλάζια ψηφοδέλτια, καταγγέλλοντας τον «κατήφορο» του κοινοβουλευτικού βίου. Η μόνη θέση που διατηρεί είναι στο Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπου είναι ισόβιο μέλος - σύμβουλος.

Πηγή: http://www.tanea.gr/news/politics/article/5065974/o-blastos-poy-egine-plastos/


"ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" του Μιχάλη Λιάπη
από το "Έθνος"

Συνταξιούχος με 28 ακίνητα. Πλήθος ακινήτων στην Αθήνα, τη Μύκονο και την Ευρυτανία, ένα «αξιοπρεπές» ετήσιο εισόδημα που ξεπερνά τα 100.000 ευρώ, αλλά και τρία αυτοκίνητα ΙΧ (ένα της συζύγου του και δύο δικά του, τα οποία ελέγχονται αν έχουν τις σωστές πινακίδες) εμφανίζονται στη δήλωση πόθεν έσχες του πρώην υπουργού και αρνητικού πρωταγωνιστή της χθεσινής μέρας Μιχάλη Λιάπη.

Εισοδήματα: Ο συνταξιούχος βουλευτής, όπως καταγράφεται χαρακτηριστικά στη δήλωσή του, δηλώνει εισόδημα 109.223 ευρώ και η σύζυγός του 29.250 ευρώ. Συνολικά, μαζί με τη σύζυγό του και το παιδί τους, κατέχουν μερίδια σε 28 ακίνητα. Ειδικότερα, 6 διαμερίσματα, εκ των οποίων τα δύο τα έχει παραχωρήσει στο παιδί του, με πάρκινγκ και αποθήκη στο Χαλάνδρι από 45 έως και 82 τετραγωνικά μέτρα, οικία 223 τ.μ. στη Μύκονο με πισίνα σε 5 στρ. έκταση, οικόπεδο 5 στρ. επίσης στη Μύκονο, δύο γραφεία 116 και 120 τ.μ. στη λεωφόρο Κηφισίας, καθώς και οικία 233 τ.μ. στον οικισμό Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Η σύζυγός του κατέχει οικία 451 τ.μ. στη λεωφόρο Κηφισίας.

Καταθέσεις: Οι καταθέσεις του πρώην υπουργού φτάνουν περίπου τις 46.000 ευρώ, ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει τρία αυτοκίνητα, δύο δικά του και ένα της συζύγου του, τα οποία δεν έχουν κάνει και πολλά χιλιόμετρα. Το επίμαχο τζιπ, το οποίο είχε και τις πλαστές πινακίδες, είναι τεσσάρων ετών αυτοκίνητο, αφού αγοράστηκε λίγο πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, το 2009.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63935798


Το σκίτσο είναι του Δημήτρη Χαντζόπουλου από "Τα Νέα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου