25 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 25.7.2015

Σε περαιτέρω μερική χαλάρωση των capital controls, κυρίως όσον αφορά σε εισαγωγικές επιχειρήσεις, προχώρησε η κυβέρνηση. Ειδικότερα oι εγκρίσεις εισροών-εκροών κεφαλαίων από το εξωτερικό και ανάληψης μετρητών δίδονται από τις τράπεζες, συγκεκριμένες αποφάσεις αναμένονται από τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή σε ξένο νόμισμα έως 2.000 ευρώ, ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Οι ναυτιλιακές εταιρίες μπορούν να πραγματοποιούν και αναλήψεις μετρητών έως 50.000 ευρώ την ημέρα. Όμως παραμένει αμετάβλητο το ημερήσιο όριο αναλήψεων 60 ευρώ ανά καταθέτη και πιστωτικό ίδρυμα. 
kathimerini.gr 

Επιστολή προς το ΔΝΤ, με την οποία το καλεί να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης, έστειλε αργά το βράδυ της Παρασκευής η κυβέρνηση. Η επιστολή ανοίγει τον δρόμο για την έλευση της τρόικας στην Αθήνα.
kathimerini.gr 

Την Δευτέρα αναμένεται τελικά να αρχίσουν οι συναντήσεις της τρόικα με στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης. Σημείο επαφής μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών θα είναι ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης, με την ομάδα του, όμως σημείο διαφωνίας φαίνεται πως παραμένει η ελευθερία επισκέψεων της τρόικα. 
skai.gr 

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας με 15,8 ποσοστιαίες μονάδες δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 33,6%, η Ν.Δ. 17,8%, η Χρυσή Αυγή 5,3%, το Ποτάμι 6,1%, το ΚΚΕ 4,2%, οι ΑΝΕΛ 2,8%, το ΠΑΣΟΚ 3,6%, το ΚΙΔΗΣΟ 1,3%, ενώ το 3,3% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν την Ένωση Κεντρώων. Παράλληλα, το 78% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, το 19% υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, το 3% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά». 
naftemporiki.gr

Με μικρή συμμετοχή και χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των πολικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση που οργάνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο προαύλιο της Βουλής, για την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας. 
skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου