20 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 20.7.2015

(upd) Εκταμιεύτηκε το δάνειο των 7 δισ. €. Σε συνέχεια της συμφωνίας της τελευταίας συνόδου κορυφής για την Ελλαδα ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές και εθνικές διαδικασίες και πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση του δανείου των 7,16 δισ. ευρώ.
Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής Μαργαριτης Σχοινας σήμερα απο τις Βρυξέλλες σημειώνοντας παράλληλα οτι οι διαβουλεύσεις των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών με τις ελληνικές αρχές θα ξεκινήσουν σύντομα στην Αθήνα, όπως συμφωνήθηκε στη σύνοδο. 
ethnos.gr 

Με χρήματα του προγράμματος-γέφυρα ξεκίνησε σήμερα η Ελλάδα τη διαδικασία αποπληρωμης μέρους των οφειλών της προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg. Σύμφωνα με το Bloomberg, σήμερα το πρωί η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε εντολή πληρωμής προς το ΔΝΤ, του οποίου είχαμε καθυστερήσει τις δόσεις και προς την ΕΚΤ, καθώς σήμερα έληγε η πληρωμή ομολόγου ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Τη διαδικασία εξυπηρέτησης των οφειλών της –συνολικού ύψους 6,25 δισεκ. ευρώ- σε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξεκίνησε η Αθήνα σύμφωνα και με το πρακτορείο Reuters.  
ethnos.gr 

Την αποπληρωμή του συνόλου των ληξιπρόθεμων οφειλών ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ προς το Ταμείο επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ενώ η ΕΚΤ επιβεβαίωσε την αππληρωμή μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter. 
kathimerini.gr 

Να μην καθυστερήσει να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύθηκε προειδοποίησε τη Δευτέρα την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, στον απόηχο και των έντονων αντιδράσεων για τις αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών. 
skai.gr 

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 100 τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση του Iσλαμικού Κράτους στην πόλη Σουρούτς στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Η έκρηξη σημειώθηκε στον κήπο πολιτιστικού κέντρου τουΣουρούτς, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση περίπου 300 νέων της κουρδικής Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας (SGDF), λίγο πριν την αναχώρησή τους για τη βόρεια Συρία, όπου σκόπευαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία.
Deutsche Welle

Παρατάθηκε για τρίτη φορά η προθεσμία υποβολής του εντύπου Ε9 για το 2015. Η πρώτη καταληκτική προθεσμία ήταν στις 30 Ιουνίου και παρατάθηκε για τις 27 Ιουλίου. Πλέον και η δεύτερη αυτή καταληκτική προθεσμία μετατέθηκε για τις 26 Αυγούστου 2015. Υποχρέωση για υποβολή δηλώσεως στοιχείων ακινήτων έτους 2015 έχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εντός του έτους 2014 είχε μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση. 
tanea.gr 

Σταθεροποιητική εικόνα παρουσίασαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Το spread (διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού ομολόγου και αντίστοιχου γερμανικού) διαμορφώθηκε στις 1.026 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε στο 20,60%. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε σήμερα στο 16,50%. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινήθηκε σήμερα στο 11,00%. 
kathimerini.gr 

«Η συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι Βάρκιζα γιατί δεν παραδόθηκαν τα όπλα, δηλαδή η εξουσία» τόνισε ο νέος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από τον Πάνο Σκουρλέτη. Όπως ανέφερε, η συμφωνία ήταν «αναγκαστική υποχώρηση που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα». 
kathimerini.gr 

Έτοιμος να αγωνιστεί ώστε το νέο μνημόνιο, όπως το αποκάλεσε, να γίνει μικρή παρένθεση στην πορεία της κυβέρνησης δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στον Πάνο Σκουρλέτη, επαναλαμβάνοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση παρότι θα καταψηφίσει τα μέτρα.
skai.gr


Κλειστή θα παραμείνει η Χρηματιστηριακή αγορά, μέχρι την έκδοση της απόφασης του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 
tanea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου