27 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 27.7.2015

Η ψήφιση τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων «αγκάθι» πριν καν αρχίσει η διαπραγμάτευση. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες των «Financial Times», ορισμένα κράτη της ευρωζώνης, ανάμεσά τους και η Γερμανία, θέλουν η ψήφιση των επιπλέον προαπαιτούμενων να γίνει όχι απλά πριν την αποδέσμευση της πρώτης δόσης, αλλά πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να αντιστέκεται στο αίτημα των πιστωτών.
skai.gr 

Σαρωτικοί έλεγχοι, στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, βρίσκονται σε εξέλιξη από το περασμένο Σαββατοκύριακο με τα πρώτα αποτελέσματα να δείχνουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής. Ξενοδοχεία, εστίαση και μπαρ συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής που συντελείται κυρίως με την μη έκδοση αποδείξεων. 
tanea.gr

Επιβεβαιώνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Καθημερινής, σύμφωνα με το οποίο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επεξεργαζόταν ένα σχέδιο παράλληλου τραπεζικού συστήματος με την υποκλοπή ΑΦΜ.
skai.gr 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας υπογράμμισε πως ποτέ δεν υπήρξε οιαδήποτε εμπλοκή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε όσα παραδέχτηκε ο πρώην προϊστάμενός του για «Σχέδιο Β». Τόνισε πως «έως τώρα ο προϋπολογισμός βγαίνει» αλλά παραδέχτηκε ότι αυτή τη στιγμή «δεν μπορεί να δοθεί χρονοδιάγραμμα» για την άρση των ελέγχων στη ροή κεφαλαίων.
skai.gr 

Στην υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σχετικά με τη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς παραπέμπει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε σημερινή της ανακοίνωση. Όπως διευκρινίζει, έως ότου εκδοθεί η σχετική απόφαση θα παραμείνει κλειστή η οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 
tovima.gr 

Καύσωνας προ των πυλών. «Κόκκινο» αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες μέρες το θερμόμετρο στην Αττική. Σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς και την Τρίτη τους 39 ενώ οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη. 
kathimerini.gr 

Μετά από αίτημα της Τουρκίας συγκαλούνται την Τρίτη οι πρεσβευτές των 28 κρατών μελών του ΝΑΤΟ με αντικείμενο την αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στην Άγκυρα τους Κούρδους αντάρτες του PKK και τους τζιχαντιστές.
Deutsche Welle 

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μεταξύ προσκεκλημένων σε γάμο που διαπληκτίστηκαν στο βόρειο Αφγανιστάν. Η διαμάχη ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή Ντεχ Σάλαχ της επαρχίας Μπαγλάν. 
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου