19 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 19.7.2015

Πυρκαγιές: Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, και συγκεκριμένα από τις 06.00 της Παρασκευής ως τις 06.00 σήμερα, Σάββατο, εκδηλώθηκαν 79 δασικές πυρκαγιές σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο, όπως ανακοινώθηκε.
Σε ύφεση βρίσκονται: Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 03:50 της Παρασκευής σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12:28 της Παρασκευής σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:30 της Παρασκευής σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:00 της Παρασκευής στη Νέα Αρτάκη στην Εύβοια. 
tovima.gr

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας θα υποβάλει τη Δευτέρα ο Γιώργος Ρωμανιάς. Όπως δήλωσε στο Mega, για την απόφασή του αυτή ενημέρωσε στη διάρκεια άτυπης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τη νέα ηγεσία, τους Γ.Κατρούγκαλο και Π.Χαϊκάλη.
tovima.gr

Ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές προετοιμασίες για να ανοίξουν, υπό καθεστώς περιορισμών, οι τράπεζες αύριο Δευτέρα, περίπου ένα μήνα μετά την επιβολή ειδικής τραπεζικής αργίας.
Σχετική ανάρτηση: Ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα. Τι προβλέπει η ΠΝΠ 

Κύπρος: Σε μια περίοδο, κατά την οποία έχει δημιουργηθεί συγκρατημένη αισιοδοξία στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, σοβαρά ερωτηματικά για τις πραγματικές προθέσεις της 'Αγκυρας δημιουργεί η αυριανή παρουσία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την τουρκική εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή του βορείου τμήματος της νήσου. 
ethnos.gr 

Αριστερή Πλατφόρμα: "Η κυβέρνηση Σύριζα οφείλει να αποσύρει τη συμφωνία και να επιστρέψει στο πρόγραμμα με το οποίο ο Σύριζα κέρδισε τις εκλογές. Το μνημόνιο και η υπερλιτότητα δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει εναλλακτική πορεία, η οποία όμως απαιτεί ρήξη με το ασφυκτικό και εκβιαστικό πλαίσιο της ΟΝΕ. Ο Σύριζα πρέπει αμέσως να σχεδιάσει τη νέα πορεία για τη χώρα, την κυβέρνηση και το κόμμα".
iskra.gr
Σχετική ανάρτηση: Αριστερή Πλατφόρμα: Να επιστρέψει η κυβέρνηση του Σύριζα στις προγραμματικές της δεσμεύσεις 

Εξήντα χιλιάδες επιχειρήσεις έκαναν αίτηση για να μετακομίσουν στη Βουλγαρία λόγω των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. «Αμφισβητώ την είδηση (...) Παίζετε το παιχνίδι με μεγάλη φούρια κύριε Κορκίδη, σπονσοράρετε όσους φεύγουν; απάντησε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προέδρου της ΕΣΕΕ. 
skai.gr

Το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών επενδυτών και διασημοτήτων προσελκύουν τα ελληνικά νησιά. Δυο αγορές τις τελευταίες ημέρες, από Τζόνι Ντεπ και Warren Buffet το επιβεβαιώνουν.
Σχετικές αναρτήσεις:
Βραχονησίδα στην Ελλάδα απέκτησε ο Τζόνι Ντεπ
Ο Warren Buffet αγόρασε το ελληνικό νησί «Άγιος Θωμάς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου