24 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 24.7.2015

(upd) Η επικείμενη συμφωνία με τους εταίρους και η πιθανότητα πρόωρων εκλογών ήταν οι βασικοί άξονες της συζήτησης στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν των πολιτικών αρχηγών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της 41ης Επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. «Ο,τι διαφορές και αν υπάρχουν αποδείξατε όλο αυτό το διάστημα ότι αρθήκατε στο ύψος των περιστάσεων» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
kathimerini.gr  

Εκρηξη ακάλυπτων επιταγών. Το 27% των επιταγών που κατατέθηκαν στις τράπεζες μετά την τραπεζική αργία ήταν ακάλυπτες. Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις στην αγορά, το ΥΠΟΙΚ μελετά το ενδεχόμενο να δοθεί πρόσθετη παράταση έως ένα μήνα, έως ότου οι εκδότες των ακάλυπτων επιταγών μπουν στη «μαύρη» λίστα του «Τειρεσία». 
kathimerini.gr  

Στα 15,9 δισ. ευρώ υπολογίζει τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, υπό τις πλέον ακραίες συνθήκες. Επομένως χαρακτηρίζει υπέρ αρκετά τα 25 δισ. ευρώ που προβλέπει για τις τράπεζες το τρίτο πακέτο βοήθειας. 
naftemporiki.gr 
Σχετική ανάρτηση: Fitch: Στα 15,9 δισ. οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών 

Κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της Γερμανίας στην Τραπεζική Εποπτεία της ΕΚΤ, Αντρέας Ντόμπρετ - και εκφράζει αμφιβολίες για την φερεγγυότητά τους. «Στην παρούσα κατάσταση, μπορεί κανείς για διάφορους λόγους να αμφιβάλλει αρκετά για την φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών», δηλώνει ο κ. Ντόμπρετ στο γερμανικό περιοδικό «Focus» και επισημαίνει ότι η ανακεφαλαιοποίησή τους πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα. 
kathimerini.gr 

Χαλάρωση της λιτότητας, μέσω χαμηλότερων στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια, εξετάζουν οι θεσμοί, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel». 
kathimerini.gr 

Την έγκριση της ΕΚΤ περιμένουν (ίσως και τις επόμενες ώρες) οι ελληνικές Αρχές για την επαναλειτουργία από την ερχόμενη Δευτέρα του χρηματιστηρίου Αθηνών. Ήδη μετά από σχετική σύσκεψη των Αρχών του ΧΑ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έχει αποσταλεί στη Φραγκφούρτη η ελληνική πρόταση η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ότι "Οι Έλληνες επενδυτές θα μπορούν να προχωρούν σε αγοραπωλησίες μετοχών αλλά δεν θα μπορούν να «βγάλουν» κεφάλαια στο εξωτερικό". 
tovima.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, είχε την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικοινωνία των δύο ανδρών σχετίζεται με την εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί ως προς την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, η οποία υπενθυμίζεται ότι ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. 
kathimerini.gr  

Ομόφωνα η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ενέκρινε την απόφαση των κομματικών οργάνων του κόμματος για την ηγεσία στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε πως η Ελλάδα διέρχεται κρίσιμες περιστάσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχασε πολύτιμο χρόνο τους τελευταίους 6 μήνες με τεράστιο κόστος για τη χώρα. 
ethnos.gr 

Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης εξετάζουν την 11η Αυγούστου ως πιθανή ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για το νέο τριετές πρόγραμμα της Ελλάδας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, επικαλούμενο διπλωματική πηγή της ευρωζώνης. Το δημοσίευμα, που υπογράφει ο Peter Spiegel.
tanea.gr 

Την απομάκρυνση της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου από την Προεδρία της Βουλής, ζητεί με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, η κ. Φώφη Γεννηματά. 
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου