16 Ιουλίου 2015

Σύμπτωση στόχων Λαφαζάνη και Σόιμπλε!

Αφηρημένες ...Απόψεις 

Μετά το "ηρωικό" όχι του Παν. Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας, στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας, έγινε εμφανές πλέον ότι οι επιδιώξεις και τελικοί στόχοι τους,
να θέσουν δηλαδή την Ελλάδα εκτός ευρώ, ανεξάρτητα από τα όποια κίνητρα και αιτιολογήσεις, συμπίπτουν με εκείνους του γερμανού υπουργού των οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε! 

Δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία ο Παν. Λαφαζάνης: "Στηρίζουμε την κυβέρνηση ολόθερμα(!). Είμαστε η ψυχή και η καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουμε τον πρωθυπουργό (!), δεν στηρίζουμε το Μνημόνιο", ενώ τη δήλωση παραίτησής του από την κυβέρνηση ακόμα την περιμένουμε. Τώρα, τι είδους στήριξη μπορεί να είναι αυτή που παρέχει η Αριστερή Πλατφόρμα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, όταν καταψηφίζει θεμελιώδη νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή που καθορίζουν την πορεία της χώρας για πολλά χρόνια, μόνο ο Λαφζάνης και οι περί αυτόν μπορούν να καταλάβουν! 

Είναι ώρα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση: Ας παραιτηθούν, παραδίδοντας και τις βουλευτικές τους έδρες (όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει) αν ακόμα υπάρχουν κάποια ηθικά ερείσματα ή έστω ας διαχωρίσουν δια παντός τις θέσεις τους. Πάντως ο ελληνικός λαός δεν τους ψήφισε για πάνε την Ελλάδα στη δραχμή. Το plan B που είχαν καταστρώσει μόλις πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας. Όμως, ξέρουν πολύ καλά ότι όσοι αριστεροί προτιμούσαν Grexit και δραχμή σίγουρα προτίμησαν να στηρίξουν το ΚΚΕ, με τις απόλυτα καθαρές του θέσεις. 


Τα ίδια περίπου ισχύουν ουσιαστικά, παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις και κίνητρα, και για κάποιες ακόμη μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως εκείνες των Γ. Βαρουφάκη, Ζ. Κωνσταντοπούλου κλπ. 

Το "στηρίζουμε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του" καταψηφίζοντάς τον, μόνο αφελείς μπορεί πλέον να πείσει. 

Σημείωση: Το σκίτσο είναι του Κώστα Μητρόπουλου






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς, οι Λαφαζάνης κλπ φαίνεται να παίζουν άθελά τους το παιχνίδι του Σόιμπλε, ας το καταλάβουν όσο είναι καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή