16 Ιουλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση Συγχρόνως!

Δυο επισημάνσεις του καινούργιου ελληνικού παράδοξου, από την Süddeutsche Zeitung και από το Ποτάμι:

«Πώς βρέθηκε σε δίλημμα ο Τσίπρας», διερωτάται η Süddeutsche Zeitung, εξηγώντας ότι αν και το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το πρώτο νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις, «ο χθεσινός μαραθώνιος κατέδειξε ότι οι αντίπαλοι του Έλληνα πρωθυπουργού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι απρόβλεπτοι». Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι ταυτόχρονα κυβέρνηση και αντιπολίτευση». 
Πηγή: http://dw.com/p/1FzWz (Deutsche Welle)

Ο πρωθυπουργός πρέπει να βάλει τέλος στον παραλογισμό, ο μισός ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην κυβέρνηση κι άλλος μισός στην αντιπολίτευση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σημειώνοντας ότι «ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη δεν έχει περάσει και το σχέδιο Σόιμπλε δυστυχώς παραμένει στο τραπέζι και πρέπει να το αποτρέψουμε».
Το Ποτάμι τονίζει ότι η «η συμφωνία με τους εταίρους εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, αλλά δεν ψηφίστηκε από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι λένε το πρωτοφανές, ότι στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά καταψηφίζουν την πολιτική της».
«Για πρώτη φορά ίσως στα παγκόσμια χρονικά, εμφανίζονται υπουργοί που λένε 'θα κρατήσουμε τις καρέκλες μας, αλλά θα καταψηφίζουμε τις προτάσεις του πρωθυπουργού. Η θρασύτατη και ανήθικη αυτή στάση δεν γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία', υπογραμμίζει το Ποτάμι και συμπληρώνει ότι δεν μπορεί ο μισός ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην κυβέρνηση και ο άλλος μισός στην αντιπολίτευση.
«Δεν το αποδεχόμαστε εμείς που πρωταγωνιστούμε στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας» αναφέρει. 
Πηγή: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=722932


yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου