30 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 30.7.2015

(upd) Αλέξης Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Τακτική υποχώρηση ή άτακτη χρεοκοπία και Grexit. Εισήγηση στην κρίσιμη συνεδρίαση που κρίνει το μέλλον του κόμματος. Εκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο και εσωκομματικό δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή πρότεινε ο Πρωθυπουργός. «Να τοποθετηθούν άπαντες στο δίλημμα που αντιμετωπίζουμε».
Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε ξεκαθάρισμα του εσωκομματικού πεδίου.
tovima.gr 
Σχετική ανάρτηση: Τσίπρας: Εκτακτο συνέδριο ή εσωκομματικό δημοψήφισμα

Λαφαζάνης προς Τσίπρα: Κάναμε ήδη δημοψήφισμα και πήραμε 62%. «Πόσα δημοψηφίσματα θα κάνουμε πια», σχολίασε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, απαντώντας στην πρόταση του πρωθυπουργού για εσωκομματικό δημοψήφισμα. 
skai.gr 

Διαδικασία επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ,σημειώνοντας ότι στο προηγούμενο διάστημα επετράπη η λειτουργία «κομμάτων μέσα στο κόμμα» και προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι σπείραμε θα θερίσουμε». Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση έκανε λόγο για «ασύμμετρο» πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης και της χώρας, με κύριο όπλο την εκροή καταθέσεων. 
skai.gr 

Αν ίσχυαν οι ισχυρισμοί του Γιάνη Βαρουφάκη για κρυφό Σχέδιο Β, θα ακολουθούσε η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. «Το μυστικό plan B σημαίνει πραξικόπημα», συνέχισε ο κ. Φίλης.
skai.gr 

Σκληρή επίθεση Κωνσταντοπούλου στον Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τρίτο μνημόνιο; Όχι. Έχει την εξουσιοδότηση; Όχι. Έχει τη λαϊκή εντολή; Όχι. Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει άλλο πρόγραμμα; Όχι», δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής. 
skai.gr

Το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του διεθνούς οργανισμού στις διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα στην Ελλάδα, σε ένα πρώτο αλλά απαραίτητο βήμα από όσα πρέπει να γίνουν για μία νέα συμφωνία έκτακτης χρηματοδότησης προς την χώρα. 
kathimerini.gr  

Πάντως οι «Financial Times» μεταδίδουν πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους και των κακών επιδόσεων στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
skai.gr 

Σε ελέγχους, για τυχόν παραβιάσεις των capital controls από στελέχη τραπεζών προχωρούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εποπτείας των Τραπεζών, όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. 
kathimerini.gr  

Σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Οκτώβριο ως και το Φεβρουάριο θα καταβληθεί εφέτος ο ΕΝΦΙΑ που θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία 2,6 δισ. ευρώ. Οπως δήλωσε χθές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης ο φόρος επί των ακινήτων θα προσδιοριστεί με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες αλλά με αλλαγές στους συντελεστές. 
tovima.gr 

Σαφείς αποστάσεις, τόσο από το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου χρέους όσο και το κόστος λειτουργίας της, κράτησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη. 
naftemporiki.gr

Συντρίμμια αεροσκάφους, που εντοπίστηκαν σε παραλία της νήσου Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, ενδέχεται να ανήκουν στο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών το οποίο εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014.
kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου