17 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 17.7.2015

(upd2) Μεγάλες φωτιές στον Υμηττό και στη Νεάπολη Λακωνίας, Ανασχηματισμός της κυβέρνησης, Πράσινο φώς για τις διαπραγματεύσεις από την γερμανική Βουλή και το Eurogroup, Ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, κάποιες από τις σημαντικές ειδήσεις της ημέρας:

Την σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού το βράδυ της Παρασκευής. Την θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας παίρνει ο Πάνος Σκουρλέτης, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να τοποθετείται στο υπουργείο Εργασίας. Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναλαμβάνει ο Παύλος Χαϊκάλης, ενώ οι υπόλοιπες νέες είσοδοι είναι: Ο Χρήστος Βερναρδάκης αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης, ο Παύλος Πολάκης υφυπουργός Εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης, ο Τρύφων Αλεξιάδηςαναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για θέματα εσόδων, η Σία Αναγνωστοπούλου αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο Γιάννης Αμανατίδης υφυπουργός Εξωτερικών και ο Δημήτρης Βίτσας αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, στη θέση του Κώστα Ησυχου. Τέλος, νέα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος θα είναι η Ολγα Γεροβασίλη. Το Σάββατο στις 10:30 το πρωί η ορκομωσία. 
kathimerini.gr 

Mεγάλη φωτιά στον Υμηττό. Τέσσερα σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες στη μεγάλη φωτιά στον Υμηττό, με τους κατοίκους του Καρέα να απευθύνουν δραματική έκκληση για βοήθεια. Στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής μεταβαίνει ο πρωθυπουργός. Η φωτιά μαίνεται σε αρκετές εστίες ενώ ο άνεμος που πνέει στην περιοχή είναι ισχυρός. Στην προσπάθεια κατάσβεσής της συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα καθώς και ένα ελικόπτερο. 
skai.gr 

Μεγάλη φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 03:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε σε δασική έκταση, χαμηλής βλάστησης, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Λακωνίας. Δύο χωριά και μία παιδική κατασκήνωση έχουν εκκενωθεί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν πολύ δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης, στην οποία μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. 
kathimerini.gr 

Με ψήφους 439 υπέρ, 119 κατά και 40 αποχές επί 598 ψηφισάντων υπερψηφίστηκε πριν από λίγο από την γερμανική Βουλή η εισήγηση της γερμανικής κυβέρνησης για την εξουσιοδότηση προκειμένου να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την υπαγωγή της Ελλάδας σε πρόγραμμα βοήθειας του ESM. 
kathimerini.gr 

Πράσινο φώς για έναρξη των διαπραγματεύσεων του νέου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας έδωσαν την Παρασκευή το Eurogroup και το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM, ενώ την Δευτέρα θα έχουν απελευθερωθεί και 7,16 δισ από το πανευρωπαϊκό ταμείο EFSΜ.
kathimerini.gr

Στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους εστίασαν με δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αλλά και αξιωματούχοι της ΕΕ. Σχετική ανάρτηση: Πιέσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Άνγκελα Μερκελ: «Αν παρατούσαμε την Ελλάδα στην τύχη της η εναλλακτική θα ήταν ένα αναμενόμενο χάος και βία για τον ελληνικό λαό. Αυτό θα ήταν το τέλος της υπευθυνότητας στην Ευρώπη δεν μπορούμε να φερθούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο» τόνισε η Άνγκελα Μερκελ κατά την ομιλία της στο γερμανικό Κοινοβούλιο για το πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. «Σκεφτείτε για ένα λεπτό οι γερμανοί συνταξιούχοι να στέκονταν μπροστά σε κλειστές τράπεζες, σε ΑΤΜ και να περιμένουν 120 ευρώ την εβδομάδα»... «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν συντρίμμια και ανάμεσα στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης χάθηκε η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη», δήλωσε η καγκελάριος.
skai.gr 

Σταύρος Θεοδωράκης: «Εγώ δεν δέχομαι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κάτι ενάντια στο συμφέρον της χώρας. Το συμφέρον της χώρας αυτή τη στιγμή ήταν να κάνει μια συμφωνία», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο ιταλικό κρατικό κανάλι RAI. «Μπορεί να ήταν αργά, αλλά έστω και τώρα καλά που έγινε αυτή η συμφωνία», συνέχισε ο κύριος Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας: «Ελπίζω ότι οι άνθρωποι της δραχμοσυμμορίας θα λουφάξουν». 
skai.gr 

Στη Eurobank "περνούν" τα καταστήματα της Alpha Bank στη Βουλγαρία. Στο πλαίσιο των σχεδίων αναδιάρθρωσης των δυνάμεών τους στα Βαλκάνια, οι τραπεζικοί όμιλοι της Alpha Bank και της Eurobank έχουν συμφωνήσει στην εξαγορά των 60 καταστημάτων της Alpha Bank στη Βουλγαρία από τη Eurobank, έναντι συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ. 
kathimerini.gr 
Σχετική ανάρτηση: Στη Eurobank "περνούν" τα καταστήματα της Alpha Bank στη Βουλγαρία






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου