30 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε λόγω του υψηλού κόστος μετακινήσεών του ο υπουργός Τομ Πράις

Μαθαίνουμε ότι "ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Τομ Πράις, υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε σχετικά με το κόστος των μετακινήσεων του με ιδιωτικά αεροσκάφη στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του".

Η αιφνίδια παραίτησή του Πράις ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο μια ώρα μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού πρόεδρου σε δημοσιογράφους, στις οποίες εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις επίμαχες αεροπορικές μετακινήσεις του πρώην υπουργού Υγείας. «Δεν είμαι χαρούμενος. Εντάξει; Δεν είμαι χαρούμενος», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο πρώην γερουσιαστής Πράις διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στις πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ που στόχευαν στην αντικατάσταση του Obamacare, αλλά είχε θεωρηθεί από τον Λευκό Οίκο ως αναποτελεσματικός.

«Αφιέρωσα 40 χρόνια ως γιατρός και ως δημόσιος λειτουργός να δίνω προτεραιότητα στους ανθρώπους. Με λυπεί το γεγονός ότι τα πρόσφατα γεγονότα προκάλεσαν έναν περισπασμό από αυτούς τους σηµαντικούς στόχους», τόνισε ο 62χρονος χειρούργος ορθοπεδικός, Τομ Πράις, στην επιστολή παραίτησής του.

Την Πέμπτη ο Τομ Πράις είχε ανακοινώσει ότι θα καλύψει ο ίδιος το κόστος των 52.000 δολαρίων των μετακινήσεων του με ιδιωτικά αεροσκάφη. «Οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν δεκάρα για τις θέσεις μου σε αυτά τα αεροσκάφη», επισήμανε σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να ικανοποιήσει τον Τραμπ. 

Τουλάχιστον, ο Αμερικάνος πρώην πλέον υπουργός έδειξε, έστω και κατόπιν εορτής, ότι έχει μια κάποια τσίπα, κάποια ευθιξία και έναν αυτοσεβασμό. Και υπέβαλλε την παραίτησή του. Όχι σαν κάποιους άλλους, σε πολυ πιο φτωχές και με πολλά οικονομικά προβλήματα χώρες, που σε ανάλογες περιπτώσεις διακρίνονται μόνο για την ... αναισθησία τους! 

afirimeno.com

Πηγή: Με στοιχεία από kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου