22 Σεπτεμβρίου 2017

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 22.9.2017

Παρ' ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είχε δηλώσει ότι "η αδειοδοτική διαδικασία των Σκουριών παγώνει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαιτησία", τώρα ξεκινά διάλογο με την Εldorado προς άρση του αδιεξόδου. Κωλοτούμπα και πάλι ή στα τέσσερα; σύμφωνα με το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή.

Και ένα ακόμη σκίτσο σχετικά με το ίδιο θέμα σε συνδυασμό με τη ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό. Είναι του Ηλία Μακρή, επίσης στην Καθημερινή: 


Το θέμα: 
Την απόφασή της να μην προχωρήσει προς το παρόν σε αναστολή των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, όπως είχε προαναγγείλει για σήμερα, ανακοίνωσε χθες η Eldorado Gold, την οποία συνδέει με την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου με την κυβέρνηση και επιτυχή για την εταιρεία αποτελέσματα. 
Η θετική αυτή εξέλιξη ήταν αποτέλεσμα επαφών που έλαβαν χώρα χθες μεταξύ των δύο πλευρών, υπό την πίεση και της δυναμικής πορείας διαμαρτυρίας περίπου 1.000 εργαζομένων που έφτασαν χθες στην Αθήνα.
Την πρόθεση της κυβέρνησης για διάλογο με την Εldorado προς άρση του αδιεξόδου μετέφερε στους εκπροσώπους των εργαζομένων, με τους οποίους συναντήθηκε χθες, ο γ.γ. Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος. Σύμφωνα μάλιστα με τους εργαζομένους, ο διάλογος θα ξεκινήσει μόλις επιστρέψει ο υπουργός 
Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, από την Κρήτη. 
Σημειώνεται ότι ο κ. Σταθάκης είχει δηλώσει επίσημα ότι η αδειοδοτική διαδικασία των Σκουριών «παγώνει» μέχρι να ολοκληρωθεί η διαιτησία.
Την παραμονή της Eldorado χαιρέτισε με ανάρτησή του στο Twitter o πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας το ερώτημα: «Γιατί χρειάστηκε τόσος χαμένος χρόνος, διεθνής διασυρμός και πιέσεις για να γίνουν τα αυτονόητα;». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου