14 Σεπτεμβρίου 2017

Μίκης Θεοδωράκης: Ο βασιλιάς είναι γυμνός

"Ο Βασιλιάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι γυμνός και το κοστούμι του κυβερνήτη που φοράει είναι αδειανό!" σχολιάζει με σκωπτική διάθεση την κυβέρνηση, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης στο προσωπικό του ιστολόγιο. Παράλληλα αναφέρει πως ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να θαυμάζει τον Ανδρέα Παπανδρέου γιατί χάρη σ’ αυτόν κυβερνά! 

Ολόκληρη η Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη:

Ο βασιλιάς είναι γυμνός

Ο κ. Τσίπρας έχει κάθε λόγο να θαυμάζει και να ευχαριστεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί χάρη σ’ αυτόν κυβερνά όντας ο ίδιος «κουτσός» (με «κουτσή πλειοψηφία), με μια «κουτσή» Βουλή και «κουτσή» κυβέρνηση, χάρη στην συνταγματική αναθεώρηση του 1986, τότε που ο Α. Παπανδρέου έκοψε από το τότε ισχύον Σύνταγμα το ένα «πόδι» (από τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας), για να το σφετεριστεί ο ίδιος ως Πρωθυπουργός!

Από τότε η Ελλάδα βαδίζει κουτσά-στραβά και ανώμαλα χωρίς καμία ένσταση από τους εναπομείναντες θεσμούς (την Βουλή και την Δικαιοσύνη) που σιωπούν εκ του πονηρού. Ιδιαίτερα όσοι έχουν την ελπίδα να κυβερνήσουν την κουτσή χώρα έχοντας και αυτοί «κουτσή πλειοψηφία», όπως γίνεται από το 1986 έως σήμερα.

Όσο για τον ελληνικό λαό, φαίνεται πως του αρέσει να παραμένει «ευκολόπιστος και προδομένος» κατά την ρήση του εθνικού μας ποιητή.

Σε όποιον λαό της γης τολμήσεις να πεις ότι αυτή τη τραυματισμένη χώρα έχει κυβέρνηση του 15%, θα βάλει τα γέλια πιστεύοντας ότι πρόκειται για τραγική φάρσα. Μόνο εδώ ο μισός πληθυσμός κλαίει ενώ ο άλλος μισός ετοιμάζεται να κλάψει, γιατί κανείς δεν του εξήγησε ότι ο Βασιλιάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι γυμνός και το κοστούμι του κυβερνήτη που φοράει είναι -όπως το πουκάμισο του Σεφέρη- αδειανό!

Αθήνα, 12.9.2017
Μίκης Θεοδωράκης


Πηγή: mikistheodorakis.gr 

Σχετικές αναρτήσεις:
Μίκης Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς το Μαδουρισμό
Μίκης Θεοδωράκης: Δεν υπάρχει χειρότερος ολοκληρωτισμός από εκείνον των πρώην «αριστερών»
Μίκης Θεοδωράκης: Σύντροφε Αλέξη, το παίζεις επαναστάτης, κοροϊδεύεις 10 εκατ. υπηκόους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου