16 Σεπτεμβρίου 2017

Κουρουμπλής: «Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα»!

«Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα αυτή τη στιγμή» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, αμφισβητώντας έτσι το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής από την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό. Παράληλλα κατηγόρησε τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση λέγοντας: «Μαύρη είναι η προπαγάνδα που κάνετε»! 

Επανέλαβε ο κ. Κουρουμπλής την πρόθεση του να μην παραιτηθεί,
ενώ ζήτησε συγγνώμη για την προτροπή του προς τους πολίτες να πάνε για μπάνιο άφοβα, αποδίδοντας την στη ροή του προφορικού λόγου. 

Βίντεο: Κουρουμπλής: Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα:


«Το ναυάγιο έγινε πολύ κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας και με καλές καιρικές συνθήκες. Αν είχε βυθιστεί μεγαλύτερο πλοίο, το μαζούτ θα είχε φτάσει μέχρι την Ακρόπολη», ανέφερε στην ίδια εκπομπή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανικανότητα και προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος του ναυαγίου και της ρύπανσης.

Που απαγορεύεται η κολύμβηση

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, απαγορεύεται η κολύμβηση στις παρακάτω περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα:
  • Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας.
  • Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια».
  • Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου.
  • Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
  • Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
  • Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας.
  • Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής εκατέρωθεν του πέτρινου θεάτρου Σεληνίων, έμπροσθεν του ιστιοπλοϊκού ομίλου Σεληνίων και κατά μήκος της ακτογραμμής επί της οδού Ακτής Θεμιστοκλέους μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου».
Στην υπουργική απόφαση επισημαίνεται, επίσης, η ανάγκη σήμανσης των πραναφερόμενων ακτών κολύμβησης με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγές: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, youtube.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου