29 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ... ευχές μεταξύ ΝΔ και Αυγής

Κρίση λοιπόν και στην "Αυγή", αλλά και ανταλλαγή ευχών μεταξύ ΝΔ και Αυγής για το ξεπέρασμα της κρίσης, τόσο στην εφημερίδα από τη μια πλευρά, όσο και στο ...κόμμα από την άλλη. 

Κρίσιμη είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κατάσταση στην εφημερίδα «Αυγή», το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά την επιστολή παραίτησης του αντιπροέδρου Νίκου Τσαγκρή (φωτογραφία επάνω αριστερά), παραιτήθηκε σύσσωμο και το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας, σε μια επεισοδιακή συνέλευση, παρουσία μάλιστα του γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.

Ο Νίκος Τσαγκρής, στην επιστολή της παραίτησής του, που δημοσιεύτηκε στο "zoornalistas", εκφράζει την απογοήτευση του για τις συνθήκες στην Αυγή και κάνει λόγο για «πρωτόγνωρη γραφειοκρατική και ευθυνοφοβική αναβλητικότητα σε βαθμό ματαίωσης». «Στην περιοχή της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς δεν διακρίνεται ούτε ίχνος πολιτικής ή δημοσιογραφικής βούλησης, ούτε καν για τη συζήτηση – πόσο μάλλον για την επίλυση των συγκεκριμένων δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, η οποία καταλήγει: «Υπ’ αυτές τις απογοητευτικές συνθήκες, αισθάνομαι ότι η περαιτέρω παραμονή μου στο Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ δεν έχει καμιά απολύτως χρησιμότητα και είμαι υποχρεωμένος να υποβάλλω την παραίτησή μου».

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εφημερίδα είναι εξάλλου οικονομικό, καθώς στους εργαζόμενους της Αυγής οφείλονται δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών ενώ πρόθεση τους μέχρι και τις χθεσινές εξελίξεις ήταν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τις οποίες πάντως προτίθενται να αναστείλουν μπροστά στον κίνδυνο ολοκληρωτικής κατάρρευσης της έκδοσης. 

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά στελέχη για να επανδρώσουν το διοικητικό συμβούλιο της Αυγής μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, αλλά και νέα κεφάλαια για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η έκδοση της εφημερίδας οι πωλήσεις της οποίας έχουν καταρρεύσει σε περίπου 1000 φύλλα ημερησίως.

Η απόφαση του ΔΣ της Αυγής, όπως δημοσιεύτηκε χθες στην ίδια την εφημερίδα με τίτλο "Η ΑΥΓΗ συνεχίζει":
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΥΓΗΣ στην χθεσινή του συνεδρίαση (27/09) αποφάσισε ομόφωνα να προκηρύξει την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευση των μετόχων στις 25 Οκτωβρίου, για να αναδειχθεί νέα διοίκηση. Η νέα διοίκηση θα αναλάβει την αναδιοργάνωση της εταιρείας και της εφημερίδας για να απαντηθούν τα προβλήματά της μπροστά στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση στον Τύπο».

Στο πλαίσιο αυτό είδαν το φως της δημοσιότητας οι "ευχετήριες" επιστολές της ΝΔ προς την Αυγή ώστε "η εφημερίδα να μείνει ανοιχτή" και της Αυγής προς τη ΝΔ ώστε "το κόμμα να μείνει ανοιχτό"!.

Η ανταλλαγή ...ευχών 

Η χθεσινή Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις εξελίξεις στην εφημερίδα “Αυγή”

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μπορεί να μην πήραμε ποτέ απάντηση από τον κ. Τσίπρα ποιος κρύβεται πίσω από την offshore της “Αυγής”. Άλλο πράγμα είναι αυτό και άλλο οι δυσμενείς εξελίξεις για την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ευχόμαστε οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης να δώσουν λύση, η εφημερίδα να μείνει ανοιχτή και οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τη δουλειά τους.
Γιατί κ. Τσίπρα δεν είμαστε όλοι ίδιοι!».


«Μπορεί να μην πήραμε ποτέ απάντηση από τον κ.Μητσοτάκη για το πώς η ΝΔ θα εξοφλήσει τα θαλασσοδάνειά της. Άλλο πράγμα είναι αυτό και άλλο οι δυσμενείς εξελίξεις για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ευχόμαστε οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης να δώσουν λύση, το κόμμα να μείνει ανοιχτό και όσοι απασχολούνται σε αυτό να μην χάσουν την δουλειά τους.
Γιατί κ.Κικίλια δεν είμαστε όλοι ίδιοι
»

Πηγές: Στοιχεία από zoornalistas.blogspot.gr, protothema.gr, avgi.gr, nd.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου