25 Σεπτεμβρίου 2017

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13% για ΝΔ

Παρά τη μείωσή της, ευρεία εξακολουθεί να παραμένει η διαφορά που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. 

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου
η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% (έναντι 33% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (από 15%), 7,5% σημειώνει η ΔΗΣΥ (από 6%), 7% η Χρυσή Αυγή (σταθερό ποσοστό) και 6,5% καταγράφει το ΚΚΕ (έναντι 7,5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση). Κάτω από το όριο του 3% είναι: Η Ένωση Κεντρώων με 2% (από 2,5%), οι ΑΝΕΛ 2% (σταθερό), το Ποτάμι 1% (από 2%). «Άλλο κόμμα» δηλώνει το 8,5% των ερωτηθέντων, ενώ το 16,5% δηλώνει «δεν ξέρω / δεν απαντώ». 

Σχετικά με την πρόσφατη παρουσία στη ΔΕΘ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, τα ευρήματα της έρευνας γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στο ερώτημα «ποιος σας έπεισε από τις εξαγγελίες του», ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 6%, ενώ ο κ. Μητσοτάκης 19,5%.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα, το 85,5% απαντά ότι πιστεύει ότι θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, το 9,5% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση χωρίς πρόσθετα μέτρα, ενώ το 5% δηλώνει «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Στην ερώτηση αν τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση, το 80% απαντά προς τη λάθος, το 14,5% προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 5,5% δηλώνει «δεν ξέρω / δεν απαντώ». 
Αρνητικό είναι το ισοζύγιο και για τις επενδύσεις, καθώς το 75,5% θεωρεί πως δεν υπάρχει ευνοϊκό περιβάλλον στη χώρα για την επιχειρηματικότητα.

Ακόμα, το 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μέσα στο επόμενο χρόνο ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση, το 28% πιστεύει ότι σίγουρα θα χειροτερεύσει, το 22,5% ότι μάλλον θα χειροτερεύσει, 7,5% πιστεύει ότι μάλλον θα βελτιωθεί, 2% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις και 1% δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί. Πάντως, οι πολίτες εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι συγκριτικά με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις του 
ΠΑΜΑΚ

Οσον αφορά το θέμα της ρύπανσης του Σαρωνικού πάνω από τους μισούς πολίτες (συγκεκριμένα το 53,5%) θεωρούν πως ο αρμόδιος υπουργός κ. Κουρουμπλής έχει πολιτικές ευθύνες και θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Σε αντίθεση, το 31,5% θεωρεί πως έπραξε τα δέοντα. 

Τέλος, όσον αφορά στο «μέτωπο» της Κεντροαριστεράς και την εκλογική διαδικασία για τον νέο φορέα, η μέτρηση του ΠΑΜΑΚ αποτυπώνει προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά με 56% και ακολουθούν ο Στ. Θεοδωράκης με 53% και ο Γ. Καμίνης με 51%. 


Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου