30 Σεπτεμβρίου 2017

Κυρίτσης: Δεν τη θέλουμε την επένδυση στο Ελληνικό αλλά θα την υλοποιήσουμε!

"Την επένδυση στο Ελληνικό δεν τη θέλουμε ως κόμμα, αλλά θα την υλοποιήσουμε ως κυβέρνηση"! Ουσιαστικά αυτό είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8. Και όσοι τον άκουσαν ήταν σαν να παρακολουθούσαν μια ακόμη παράσταση σε θέατρο παραλόγου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα στέλεχος ή και το ίδιο το κόμμα αντιδρά στην κυβερνητική πολιτική. Ας θυμηθούμε τη στάση που συνηθίζει να τηρεί το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στις κατά καιρούς πανεργατικές απεργίες που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Τότε που το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους στην απεργία, ενάντια στην ...κυβερνητική πολιτική που το ίδιο στηρίζει*.

Έτσι και τώρα, συνεχίζει να αντιπολιτεύεται το ίδιο, σε επίπεδο δημόσιων δηλώσεων, όσα κάνει η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι ικανοποιεί τον σκληρό πυρήνα των ιδεοληπτικών του κόμματος. Και ας τινάζει στον αέρα την όποια προσπάθεια γίνεται από πλευράς κυβέρνησης στην προσέλκυση επενδύσεων.

Μόλις δυο μέρες πριν συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και "συζητήθηκαν οι εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της επένδυσης στο Ελληνικό και των απαιτούμενων διοικητικών ενεργειών για την ολοκλήρωση της". Στην προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση το Πολιτικό Συμβούλιο δήλωσε "την αποφασιστικότητα του κόμματος να υποστηρίξει κάθε αναγκαία κυβερνητική πρωτοβουλία ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης η οποία θα συμβάλλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας".

Στο ...πλαίσιο αυτό, σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού, είπε συγκεκριμένα:

«Υπάρχει η αρχική αντίρρηση για την επένδυση την οποία έχουμε εμείς ως κόμμα, αλλά δεν μπορούσαμε να την επιβάλλουμε στο μέτρο που είχε προαποφασιστεί και υπογραφεί από τους προηγούμενους και μπήκε ως όρος στο μνημόνιο. Αναγκαστικά κάναμε μια επαναδιαπραγμάτευση με την οποία πετύχαμε κάποια πράγματα». Και πρόσθεσε:

«Δεν το θέλουμε, υποχρεωθήκαμε να το υλοποιήσουμε, άρα είμαστε υποχρεωμένοι να το υλοποιήσουμε και θα το υλοποιήσουμε, τι θα κάνουμε; Αλλά από εκεί και πέρα θα το υλοποιήσουμε με βάση τον νόμο».

Με άλλα λόγια συνεχίζουμε να πατάμε σε δύο βάρκες...

afirimeno.com 

Πηγή: Με στοιχεία από enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου