31 Ιανουαρίου 2018

Ιανουάριος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Οι 10 πολιτικές γελοιογραφίες του Ιανουαρίου 2018 για την ελληνική επικαιρότητα που μας άρεσαν ιδιαίτερα. Στο επίκεντρο της σάτιρας αυτό το μήνα βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΣ και οι σχετικές αντιδράσεις.

Σκίτσο επάνω αριστερά: Ένα καινούργιο όνομα και μάλιστα MACEDONATO για την ΠΓΔΜ προτείνει ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμοτς. Τουλάχιστον στο σκίτσο (κατά τη συζήτηση Τσίπρα - Ζάεφ) του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή.

Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη στην Εφημερίδα Συντακτών στο ξεκίνημα της νέας δύσκολης χρονιάς, του 2018 (προσέξτε το 8): 


Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή με αφορμή την εορτή των Φώτων (6.1.2018) με "το πνεύμα εν είδει Περιστέρας" και τη συνέντευξη της Περιστέρας Μπαζιάνα λίγο νωρίτερα που "εβεβαίου του Τσίπρα το αληθές": 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος. Εν μέσω διαδηλώσεων και απεργιών, ψηφίστηκε στις 15.1.2018 στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης. Ένταση προκάλεσαν οι διατάξεις για τους πλειστηριασμούς (σκίτσο) αλλά και οι περιορισμοί για τη λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας: 

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή. Και η ανεξάρτητη - πρώην Ενωση Κεντρώων - Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου (κοσμηματοπώλης το επάγγελμα) ψήφισε στη Βουλή (στις 15.1.2018) το πολυνομοσχέδιο και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Στα "διαμάντια" οι Φλαμπουράρης, Πολάκης, Καρανίκας κλπ: 

Σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή. Μια ακόμα εισβολή του "Ρουβίκωνα". Στις 17.1.2018 είκοσι περίπου μέλη της ομάδας εισέβαλαν, μέρα μεσήμέρι, στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα. Πέταξαν φειγ-βολαν με συνθήματα κατά της φορολογίας και των πλειστηριασμών. Κάποιες πληροφορίες λένε ότι έφτασαν ως το γραφείο του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου. Στη συνέχεια αποχώρησαν: 

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή. Ένα ακόμη σκίτσο σχετικό με την εισβολή του "Ρουβίκωνα" στο υπουργείο Οικονομικών. Με την ανοχή της πολιτείας σχολιάζουν πολλοί... Και όλα είναι εύκολα! «Όλα είναι ευκολότερα με Τσίπρα και Τσακαλώτο» είχε πει πρόσφατα Ντάισελμπλουμ. Και ο "Ρουβίκωνας" τον δικαιώνει! 

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος: Πρώην ΓΔΜ και Πρώην μικρομεσαίος!

Ως γνωστόν τα 5 ονόματα που μέχρι τώρα έχει προτείνει ο κ. Νίμιτς για την ΠΓΔΜ είναι: Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια). 

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή. Μας απασχολεί ο αλυτρωτισμός της ΠΓΔΜ, όμως "οι δανειστές μας ...δεν θα τους αφησουν να τους το πάρουν"! 

Σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή. Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, από τις εκλογές της 25.1.2915, και όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες διαγράφηκαν! Έτσι ο Τσίπρας δέχεται τα συγχαρητήρια από την Λαγκάρτ του ΔΝΤ: 

Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "η Γελοιογραφία της Ημέρας".

afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου