30 Απριλίου 2018

Απρίλιος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Οι 10 πολιτικές γελοιογραφίες του Απριλίου 2018 για την ελληνική επικαιρότητα, αλλά και την πυραυλική επίθεση ενάντια στη Συρία, που ξεχωρίσαμε: 

Αριστερά σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή" (4.4.2018). Μεγάλη Εβδομάδα, ο "Μυστικός Δείπνος", με τον Τσίπρα να λέει: Φάγετε, τούτο εστί το σώμα τους!

Ένα ακόμη σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή", το Πάσχα του Πάνου Καμμένου.  «Όποιος έχει τα κότσια ας τολμήσει να αμφισβητήσει έστω και ένα χιλιοστό», διεμήνυσε, ο υπουργός Άμυνας. Και το 'φαγε μόνος του! Σημειώνεται ότι την Κυριακή του Πάσχα (8.4.2017), ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, βρέθηκε στο Φαρμακονήσι και τις Οινούσσες, ενώ πάνω από τα νησιά πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις τουρκικά μαχητικά... 

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην "Καθημερινή" (10.4.2018). Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξηγεί στον Αλέξη Τσίπρα τι είναι "Καθαρή Έξοδος". (Προσέξτε τα αρχικά, σχηματίζουν τη λέξη Μνημόνιο). 

Την αντίδραση της ισραηλινής πρεσβείας προκάλεσαν δύο σκίτσα στην Εφημερίδα Συντακτών του Μιχάλη Κουντούρη, ο οποίος κατηγορήθηκε για αντισημιτισμό. Σε άρθρο του στην ίδια εφημερίδα ο σκιτσογράφος μεταξύ άλλων περιγράφοντας τα δυο επίμαχα σκίτσα του αναφέρει: «10 Απριλίου, δημοσιεύεται το σκίτσο του κρατούμενου που φέρει στο πέτο τη Λωρίδα της Γάζας στη θέση του κίτρινου αστεριού. Την ίδια μέρα δημοσιοποιείται βίντεο που καταγράφει ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή να πυροβολεί άοπλο Παλαιστίνιο, πανηγυρίζοντας για την «επιτυχία» του. 11 Απριλίου, την επομένη, δημοσιεύεται στην "Εφ.Συν." το σκίτσο του ελεύθερου σκοπευτή με τις ματωμένες παλάμες πάνω στο Τείχος των Δακρύων». Κάτω, αυτό το δεύτερο σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη

Πυραυλική επίθεση επί μία ώρα ενάντια στη Συρία εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την Γαλλία και τη Βρετανία τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (14.4.2018). Τα πλήγματα έστειλαν ένα "ξεκάθαρο μήνυμα" στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ κατά του "προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας", είπαν οι Αμερικανοί. Ήταν μια "πράξη επιθετική που επιδεινώνει την ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία", είπαν οι Ρώσοι. Ακολουθούν τρία σκίτσα πάνω σ' αυτό το θέμα: 

Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή. Η Αμερική ...σώζει ξανά!  

Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού στο Έθνος (15.4.2018). Πύραυλοι αντί κλάδου ελαίας στη Συρία. (προσέξτε το μπλε πουλί -σύμβολο του Twitter με μαλλί Τραμπ!).


Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη, με αφορμή τα γεγονότα στη Συρία. Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό σκίτσου "A Colorful Human World"

Σκίτσο είναι του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή". Για "καθαρή έξοδο" (το νέο αφήγημα Τσίπρα) από τα μνημόνια τον Αυγουστο του 2018, έκανε λόγο και στις 17.4.2018 ο πρωθυπουργός, από το Καστελόριζο, όπου εγκαινίασε δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης.  

Σκίτσο του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα των Συντακτών (23.4.2018). Όταν ο Τσίπρας νοικιάζει με τη μέθοδο του Leasing από γαλλικές φρεγάτες μέχρι αρχές και προγράμματα από το οπλοστάσιο της αριστερας!

Σκίτσο είναι του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην "Καθημερινή" (27.4.2018). Παραιτήθηκε ο κορυφαίος αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής από πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), πριν συμπληρώσει μήνα. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ένας ... "βασιλικότερος του Παππά" και ... "υπάκουος" στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τον σκιτσογράφο. 

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στο georgopalis.com. (29.4.2018). Όταν το "ξεπούλημα" του κάποτε γίνεται τώρα, από την κυβερνητική καρέκλα, "καθαρή έξοδος"...  

Σημείωση: Σχεδόν όλες τις παραπάνω γελοιογραφίες τις έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "η Γελοιογραφία της Ημέρας".

afirimeno.com

Σχετικές αναρτήσεις:
Μάρτιος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα
Φεβρουάριος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα
Ιανουάριος 2018: Οι 10 Γελοιογραφίες του Μήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου