20 Σεπτεμβρίου 2019

Λαγκάρντ: Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι «εύθραυστη» και «απειλείται»

Κριστίν Λαγκάρντ: Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι «εύθραυστη» και «απειλείται» κυρίως λόγω των εμπορικών εντάσεων.
JPMorgan: Οι πιθανότητες μίας παγκόσμιας ύφεσης αυξάνονται. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να ζει με αρνητικά επιτόκια για οχτώ ακόμη χρόνια. 
Από την πλευρά του ο ΟΟΣΑ προειδοποίησε ότι «οι παγκόσμιες προοπτικές γίνονται πιο εύθραυστες και αβέβαιες»

Η Κριστίν Λαγκάρντ

Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι «εύθραυστη» και «απειλείται», κυρίως λόγω των εμπορικών εντάσεων, δήλωσε χθες η απερχόμενη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και μέλλουσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Χαρακτηρίζοντας την ανάπτυξη «μάλλον μέτρια», παρότρυνε τους ηγέτες να προβούν σε διάλογο για να προσπαθήσουν να «αντιμετωπίσουν αβεβαιότητες σε όλο τον κόσμο», αναφορικά με τον σινο-αμερικανικό εμπορικό πόλεμο που επιβαρύνει το εμπόριο σε όλο τον κόσμο, ή το Brexit, που επισκιάζει το μέλλον στην Ευρώπη.

«Είτε πρόκειται για εμπορικές σχέσεις, το Brexit, τις τεχνολογικές απειλές, αυτά είναι προβλήματα που δημιούργησαν άνθρωποι και μπορούν να αντιμετωπιστούν από ανθρώπους», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «λίγη θηλυκότητα δεν θα έβλαπτε».

Το ΔΝΤ μείωσε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη σε 3,2% στα τέλη Ιουλίου. Από τότε, προειδοποίησε ότι οι εμπορικές εντάσεις μπορεί να επιβραδύνουν περαιτέρω την οικονομική δραστηριότητα.

Η JPMorgan

Οι πιθανότητες μίας παγκόσμιας ύφεσης αυξάνονται, παρά την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών, προειδοποιεί η JPMorgan Asset Management. H αμερικανική εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού προβλέπει μάλιστα ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να ζει με αρνητικά επιτόκια για επιπλέον οχτώ χρόνια.

«Δεδομένου του αργού ρυθμού ανάκαμψης, περιμένουμε ότι η επόμενη ύφεση δεν θα αργήσει, αν και θα είναι ήπια. Η νομισματική πολιτική μπορεί να παρατείνει τον τρέχοντα κύκλο, αλλά δεν μπορεί να αποτρέψει την ύφεση» αναφέρει σε σημείωμά του ο Bob Michele, επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος και προσθέτει: «Τελικά ο κύκλος αυτός θα απαιτήσει μία αποφασιστική στροφή από τη νομισματική στη δημοσιονομική πολιτική».

O Μichele εκτιμά ότι το φαινόμενο των αρνητικών επιτοκίων ήρθε επίσης για να μείνει. Στην περίπτωση της Ευρώπης, με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις εκτιμήσεις για την καμπύλη απόδοσης, έως και το 2027.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα η ΕΚΤ μείωσε το καταθετικό επιτόκιο κατά 10 μονάδες βάσης, στο -0,5%, ενώ διατήρησε στο μηδέν το βασικό επιτόκιο δανεισμού, αποφασίζοντας παράλληλα να επαναφέρει το «μπαζούκας» του QE απο τον Νοέμβριο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η Fed προχώρησε σε μείωση 25 μονάδων βάσης, με το βασικό επιτόκιο να παραμένει ωστόσο πολύ μακριά από το μηδέν, στο εύρος διακύμανσης του 1,75% - 2%. Έστειλε μάλιστα το μήνυμα πως παραμένει εξαιρετικά επιφυλακή στην προοπτική περαιτέρω μείωση των επιτοκίων.

Ο ΟΟΣΑ

Από την πλευρά του, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα περιορισθεί από το 3,6% το 2018 στο 2,9% φέτος και το 3% το 2020, που είναι τα χαμηλότερα ποσοστά από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, «με τους καθοδικούς κινδύνους να συνεχίζουν να αυξάνονται». (Σχετική ανάρτηση OOΣΑ: «Οι παγκόσμιες προοπτικές γίνονται πιο εύθραυστες και αβέβαιες»).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ , naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

 1. forever living

  هي شركة متخصصة مقرها ولاية أريزونا ، بالولايات المتحدة الأمريكية .
  تمتلك هذه الشركة أكبر المزارع، في العالم لزراعة الألوفيرا ( الصبار) والتي يطلق عليها ” نبتة المعجزة” ،حيث خضعت للعديد من البحوث، نظرا لما ثبت عنها في عالم الطب من الفوائد والمزايا العلاجية، والشفائية المذهلة للعديد من الأمراض منذ قرون بعيدة .
  بعد ذلك تقوم مصانع الشركة بزراعة النبتة،حيث توفر لها أفضل طرق العناية الزراعية والأساليب العملية، لإنتاج المستحضرات العلاجية والتجميلية الطبيعية بنسبة(100%) من هلام نبتة الصبار السحرية والرائعة دون إدخال أي عنصر كيميائي أو إضافات خلال عملية التصنيع
  يعد هذا ميزة فريدة ورائعة لمنتجات الشركة حيث تتميز بالجودة والنقاوة والنوعية والتأثيرات التجميلية والعلاجية المؤكدة.
  أما بالنسبة لاتجاه الثقافة الحضارية اليوم فانه يعتمد على العلاجات والمستحضرات التجميلية الطبيعية ،كبديل عن الأدوية الكيميائية بهدف تجنب الآثار السلبية، وحدوث أي عرض جانبي من تلك الأعراض، التي تتركها الكيماويات على جسم الإنسان.
  تتربع شركة فوريفر ليفينج على قمة الهرم، في هذا المجال وتأخذ فيه مكانا رفيعا مرموقا، تسبق به جميع نظيراتها من الشركات، مما يجعلها الشركة الرائدة على مستوى العالم، دون وجود أي منافس تحت جميع مقاييس الجودة والتطوير والنمو

  ΑπάντησηΔιαγραφή