20 Σεπτεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 20.9.2019

Ξηλώθηκε το «ΚΕΠ» των αντεξουσιαστών στην πλατεία Εξαρχείων από τον Δήμο Αθηναίων και την ΕΛ.ΑΣ. 
Σάλος στον Καναδά με τη «ρατσιστική» αμφίεση του Τζάστιν Τριντό σε σχολικό πάρτι. 
Δοκιμαστικοί πλόες για τα «ιπτάμενα ταξί» του Σηκουάνα

Εξάρχεια: Ξηλώθηκε το «ΚΕΠ» των αντεξουσιαστών 

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων και της ΕΛ.ΑΣ. ξηλώθηκε, το πρωί της Παρασκευής από την πλατεία των Εξαρχείων, το κοντέινερ που είχαν στήσει από το 2017 αντιεξουσιαστές προκειμένου, όπως έλεγαν τότε, να αποτελέσει «πολιτικό περίπτερο» για την ενημέρωση των πολιτών που δεν αναγνωρίζουν την πάσης φύσεως εξουσία.

Η απομάκρυνση του εν λόγω κοντέινερ έγινε με τη χρήση γερανού, συνοδεία πολλών αστυνομικών, και μάλιστα χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο. 


Τι είχε όμως μέσα το κοντέινερ; Κάποιοι λένε ότι περιείχε μόνο βιβλία, κάποιοι άλλοι ότι αυτά ήταν μόνο το προκάλυμμα...

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, «οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την νέα δημοτική αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και έχει η εφαρμογή του ξεκίνησε ήδη».

Και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας την παρακάτω φωτογραφία, έγραψε σχετικά στο twitter:


Prime Minister GR @PrimeministerGR
Καμία αυθαιρεσία δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας. Γιατί ελευθερία σημαίνει οι πολίτες να κυκλοφορούν απρόσκοπτα στην πόλη τους και να χαίρονται τους δρόμους και τις πλατείες. Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα θα το υπερασπιστούμε με τη στήριξη όλων των Ελλήνων.

Με πληροφορίες από protothema.grtwitter.com

Καναδάς: Σάλος με τη «ρατσιστική» αμφίεση του Τζάστιν Τριντό



Σχεδόν ένα μήνα πριν από τις καναδικές εκλογές, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, που μάχεται για την επανεκλογή του, βρέθηκε να απολογείται έπειτα από την δημοσίευση την Τετέρτη στο περιοδικό Time μιας φωτογραφίας που τον εμφανίζει σε ένα σχολικό πάρτι το 2001 μεταμφιεσμένο με κοστούμι του Αλαντίν και το πρόσωπό του βαμμένο με μαύρο μέικαπ.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2001 στο ετήσιο δείπνο στο ιδιωτικό σχολείο του Γουέστ Πόιντ Γκρέι, του Βανκούβερ, όπου δίδασκε ο 29χρονος τότε Τριντό. Σε αυτή την ασπρόμαυρη εικόνα, αυτός φαίνεται να χαμογελά, περιτριγυρισμένος από τέσσερις γυναίκες, φορώντας ένα τουρμπάνι και το πρόσωπό και τα χέρια του να είναι βαμμένα με μαύρο χρώμα.

Μετά την αποκάλυψη της φωτογραφίας με αυτή την αμφιλεγόμενη πρακτική του «blackface» ή «brownface» (μιας 
ρατσιστικής παράδοσης του 19ου αιώνα), ο Τριντό ζήτησε συγγνώμη. «Δεν έπρεπε να το είχα κάνει», είπε σε δημοσιογράφους χθες κατά τη διάρκεια προεκλογικής του περιοδείας. «Είχα μεταμφιεστεί φορώντας ένα κοστούμι του Αλαντίν και βάφτηκα με μακιγιάζ. Είναι κάτι που δεν το θεωρούσα ρατσιστικό τότε, αλλά σήμερα αναγνωρίζω ότι είναι ρατσιστικό και λυπάμαι βαθύτατα. Ζητώ πραγματικά συγγνώμη. Λυπάμαι πολύ», είπε, αποκλείοντας όμως να παραιτηθεί.

Με πληροφορίες απόkathimerini.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρίσι: Τα «ιπτάμενα ταξί» του Σηκουάνα



Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, οι κάτοικοι του Παρισιού θα μπορούν να παρακολουθούν τις δοκιμές καινοτόμων ηλεκτρικών υδροπτέρυγων, οι οποίες θα καθορίσουν εάν τα φουτουριστικά σκάφη είναι αξιόπλοα και έτοιμα να αντιμετωπίσουν το ισχυρό ρεύμα και τη μεγάλη εμπορική κίνηση του Σηκουάνα. Εφόσον ολοκληρώσουν με επιτυχία τις δοκιμές, τα πλωτά ταξί SeaBubbles, όπως τα ονόμασε ο Σουηδός εφευρέτης τους, θα είναι έτοιμα να αρχίσουν τις «κούρσες» κατά μήκος του ποταμού την άνοιξη του 2020.

Η ταχύτητα των SeaBubbles δημιουργεί, πάντως, ορισμένα προβλήματα. Για να είναι ικανά να «πετούν» πάνω από τον κυματισμό του ποταμού, τα σκάφη πρέπει να αναπτύσσουν ταχύτητα 30 χλμ. την ώρα. Το ανώτατο όριο ταχύτητας στο ποτάμι είναι, όμως, 12 με 18 χλμ. την ώρα. «Η αδειοδότησή τους θα απαιτήσει μόνιμη εξαίρεση από το όριο ταχύτητας», λέει ο υπεύθυνος του διαύλου, Ντομινίκ Ριτς.

Ο δήμος του Παρισιού επιδιώκει να πείσει την περιφέρεια να αναλάβει μέρος του κόστους αγοράς και συντήρησης των SeaBubbles, με κάθε σκάφος τεσσάρων επιβατών και ενός οδηγού να κοστίζει πάνω από 200.000 ευρώ.

Πληροφορίες από: kathimerini.gr, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου