24 Σεπτεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 24.9.2019

Συνελήφθη στη Μύκονο Λιβανέζος δημοσιογράφος ως «αεροπειρατής της TWA» λόγω συνωνυμίας. «To μόνο που θέλω είναι να γυρίσω στην πατρίδα μου» δήλωσε σήμερα. 

Ένα αμφιλεγόμενο tweet του Ντόναλντ Τραμπ για την Γκρέτα Τούνμπεργκ και η "απάντησή της".


Συνελήφθη ως αεροπειρατής λόγω συνωνυμίας


«Είναι δυνατόν λόγω συνωνυμίας να βρεθεί κάποιος στην φυλακή;» δηλώνει ο Λιβανέζος δημοσιογράφος που συνελήφθη ως «αεροπειρατής της TWA».

Ο Mohammad Ali Saleh έφτασε σήμερα, λίγο μετά τις 17:20, στο λιμάνι του Πειραιά (
(φωτογραφία επάνω αριστερά). Εκει τον περίμενε η επιτετραμμένη της πρεσβείας του Λιβάνου Rania Abdallah. «To μόνο που θέλω τώρα είναι να γυρίσω στην πατρίδα μου» δήλωσε o Λιβανέζος έγκριτος δημοσιογράφος. «Στην Ελλάδα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία είναι δυνατόν λόγω μιας συνωνυμίας να βρεθεί κάποιος στην φυλακή;».

Ο 65χρονος Λιβανέζος είχε φτάσει με κρουαζιερόπλοιο στη Μύκονο και κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου βρέθηκαν καταχωρημένα στοιχεία ταυτότητας του στο ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών SCHENGEN, καθόσον εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης γερμανικών δικαστικών Αρχών για την υπόθεση αεροπειρατείας.

Ο ίδιος επέμενε εξαρχής ότι έχει γίνει λάθος, ενώ από την λιβανική πλευρά είχαν σταλεί όλα τα στοιχεία που βεβαίωναν ότι ο 65χρονος είναι δημοσιογράφος και ουδεμία σχέση έχει με την αεροπειρατεία πριν από 34 χρόνια.

Πηγή: kathimerini.gr 


Το tweet του Αμερικανού προέδρου και η 
"απάντηση" της Γκρέτα Τούνμπεργκ 

Την παθιασμένη ομιλία της έφηβης ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ, που άνοιξε τις εργασίες της Συνόδου για το Κλίμα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

«Φαίνεται ένα πολύ χαρούμενο κορίτσι το οποίο πρσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον. Χάρηκα που την είδα!», γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Donald J. Trump ✔@realDonaldTrump
She seems like a very happy young girl looking forward to a bright and wonderful future. So nice to see! 


Είναι ένα σχόλιο που θα μπορούσε να εκληφθή και ως «σαρκαστικό», αφού στη συγκεκριμένη ομιλία η 16χρονη ακτιβίστρια μοιάζει οργισμένη, ενώ καταδικάζει την ολιγωρία των ηγετών της διεθνούς κοινότητας να λάβουν αποφασιστικά μέτρα στη μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής. 


Η "απάντηση" της Γκρέτα Τούνμπεργκ στο λογαριασμό της στο Twitter: 

«Ένα πολύ χαρούμενο κορίτσι το οποίο πρσβλέπει σε ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον»! 

Greta Thunberg @GretaThunberg
A very happy young girl looking forward to a bright and wonderful future. 

"Απαντά" με τα ίδια εκείνα λόγια του Αμερικανού προέδρου και τα συνοδεύει με μια φωτογραφία της ως "χαρούμενο κορίτσι"! 

Πηγή: twitter.com 

Takis Ant για το afirimeno.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου