15 Σεπτεμβρίου 2019

Τα «Ωραία» της Ημέρας 15.9.2019

Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Στο δικό μας μοντέλο δεν είναι η ανάπτυξη προϋπόθεση για την αύξηση των μισθών αλλά η αύξηση των μισθών προϋπόθεση για την ανάπτυξη»!
Τσίπρας στο twitter: Όταν η δανειοδότηση επιχειρήσεων επί Σύριζα είναι εντάξει αλλά επί ΝΔ γίνεται ...«κλοπή των χρημάτων του λαού»!
Μπόρις Τζόνσον: Με τον Απίθανο Χαλκ παρομοιάζει τον εαυτό του. «Όσο πιο πολύ θυμώνει, τόσο πιο δυνατός γίνεται ο Χαλκ» είπε, αυτό συμβαίνει και με τον ίδιο...


Τσίπρας στη ΔΕΘ για δίκαιη ανάπτυξη

Ο αρχηγός της αξιωματικής, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ μιλώντας για "δίκαιη και διατηρήσιμη ανάπτυξη", μεταξύ άλλων είπε:
«Δεν υπάρχει Δίκαιη και διατηρήσιμη ανάπτυξη, ανάπτυξη για όλους, χωρίς την εργασία στο επίκεντρο. Χωρίς αύξηση των μισθών, χωρίς κλαδικές συλλογικές συμβάσεις αλλά και θεσμικές εγγυήσεις για την προστασία των εργαζομένων. Διότι στο δικό μας μοντέλο δεν είναι η ανάπτυξη προϋπόθεση για την αύξηση των μισθών αλλά η αύξηση των μισθών προϋπόθεση για την ανάπτυξη». 

Άξιος λοιπόν αν όχι για το Νομπελ Ειρήνης οπωσδήποτε για το Νομπελ Οικονομίας!

Πηγή: tanea.gr 

Τσίπρας για δανειοδότηση επιχειρήσεων 

Όταν η δανειοδότηση επιχειρήσεων επί Σύριζα είναι εντάξει αλλά επί ΝΔ γίνεται ...«κλοπή των χρημάτων του λαού»! Από αναρτήσεις στο twitter.com

Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras @atsipras
Στο Ελληνικό, επιχειρούν το μεγάλο κόλπο: με διθυραμβικά σχόλια στον Τύπο προετοιμάζουν το έδαφος για ευνοϊκή δανειοδότηση της Lamda Development, ώστε το έργο, αν και όποτε ξεκινήσει, να χρηματοδοτηθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους που ανακεφαλαιοποίησαν τις Τράπεζες.

Και η απάντηση: 

Επί @atsipras και σωστά, η Fraport πήρε 1.000.000.000 € δάνεια από τις Τράπεζες, με μεγαλύτερη συμμετέχουσα την Alpha Bank για να γίνει το έργο. Τότε ήταν εντάξει επειδή κυβερνούσε ο Σύριζα. Τώρα είναι «κλοπή των χρημάτων του λαού» επειδή το «Ελληνικό» θα γίνει από @kmitsotakis

Και το τρολάρισμα: 

Τρολαρω Αρα Υπαρχω @Yannis9999
Όταν η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Fraport πήρε τα 14 αεροδρόμια ΕΠΙ #Τσιπρα ..πήρε δάνειο από κάποιες τράπεζες Μεταξύ αυτών η Alpha Bank που συμμετείχε με 284εκατ στο δάνειο Σύμφωνα με τον Αλέξη τα λεφτά αυτά τα έδωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι! #Πες_μας_Αλεξη πόσο γελοίος είσαι; #ΔΕΘ #ΔΕΘ2019


Πηγή: twitter.com 


Μπόρις Τζόνσον, o Απίθανος Χαλκ


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον παρομοίασε τον εαυτό του με τον κεντρικό ήρωα της σειράς κόμικς της Μάρβελ «Ο Απίθανος Χαλκ», δεσμευόμενος για ακόμη μια φορά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Mail on Sunday.

Ο Τζόνσον παραλλήλισε το αίσθημα που προκαλεί το αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση για το Μπρέξιτ με την οργή που νιώθει ο Μπρους Μπάνερ, ο ήρωας του κόμικς της Μάρβελ που όταν αναστατώνεται ή εξοργίζεται μετατρέπεται σε τεράστιο πράσινο τέρας και συχνά αφήνει πίσω του την καταστροφή. «Ο Μπάνερ μπορεί να είναι αλυσοδεμένος αλλά όταν τον προκαλούν εκρήγνυται σπάζοντας τα δεσμά του», είπε.

Ο Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι θα βρει τρόπο να παρακάμψει τον νόμο τον οποίο ενέκρινε πρόσφατα το βρετανικό κοινοβούλιο και τον υποχρεώνει να ζητήσει αναβολή του Brexit αν δεν εξευρεθεί συμφωνία ώστε να αποφευχθεί η αποχώρηση χωρίς συμφωνία για την άμβλυνση του οικονομικού σοκ. «Όσο πιο πολύ θυμώνει, τόσο πιο δυνατός γίνεται ο Χαλκ», φέρεται να δήλωσε ο Τζόνσον στη MoS. «Ο Χαλκ ξεφεύγει πάντα, όσο σφιχτά κι αν φαίνεται ότι τον έχουν δέσει -και αυτό ακριβώς θα συμβεί με ετούτη τη χώρα. Θα φύγουμε την 31η Οκτωβρίου», πρόσθεσε.

Πηγή: kathimerini.gr


Διαβάστε και αυτά:
Τα «Ωραία» της Ημέρας 13.9.2019
Τα «Ωραία» της Ημέρας 6.9.2019

1 σχόλιο:

  1. Την πρόταση Τσίπρα στη ΔΕΘ «Στο δικό μας μοντέλο δεν είναι η ανάπτυξη προϋπόθεση για την αύξηση των μισθών αλλά η αύξηση των μισθών προϋπόθεση για την ανάπτυξη»! σχολίασε σήμερα και η Ν.Δ. που ανέφερε: «Αυτό που δεν κατάφεραν να λύσουν οι μεγάλοι δάσκαλοι της οικονομικής θεωρίας, όσοι έσπαγαν (ματαίως και επί αιώνες) το κεφάλι τους για να βρουν ένα τρόπο να ανακουφίσουν τον πλανήτη από τη φτώχεια, το έλυσε με μια απλή σκέψη ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώτα αυξάνεις τους μισθούς και μετά έρχεται η ανάπτυξη»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή